G4 Powermac won't start.

Discussion in 'Macintosh Computers' started by supachicken, Oct 5, 2005.

  1. supachicken macrumors member

    supachicken

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Location:
    Sydney
    #1
    Hi Guys,

    I have a G4 powermac that won't boot. It was originally a G4 400MHz sawtooth but has now got a dp500MHz upgrade, it had been running for a bout a year with the upgrade.

    When I try and bootup it just doesn't do anything and there is no sign of anything booting, do you guys have any idea what may be causing such a problem?

    Cheers.
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Could a power surge have fried the adaptor? It's hard to say because it really could be a multitude of reasons.

    Does it make any attempt to start at all? If not, I'm guessing it's a power issue.

    Just for the record, what were you doing just before it stopped working?
     
  3. mkubal macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Location:
    Tampa
    #3
    Does the power button on the computer light up at all when you press it or is it completely dead?

    If it's completely dead my first guess would be a bad power supply.
     
  4. iEdd macrumors 68000

    iEdd

    Joined:
    Aug 8, 2005
    Location:
    Australia
    #4
    Sounds even as simple as just a problem with the power switch. Have you got a monitor with a button on it you could try?(ACDs generally have the button for the computer on them) Otherwise it could be a faulty Power supply.
     
  5. 840quadra Moderator

    840quadra

    Staff Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Location:
    Twin Cities Minnesota
    #5

Share This Page