g4 quicksilver startup problems

Discussion in 'PowerPC Macs' started by bfreer, May 25, 2008.

  1. bfreer
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    May 24, 2008
    #1
    Please help me
    my G4 quicksilver has resently decided that it doesnt want to work. when i press the power button the light and fans come on but then cut out again after about a second. any ideas?
     
  2. bartelby
    Expand Collapse
    macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #2
    I had a problem similar to that with my QS. My problem was that I had too many buss powered USB devices connected to a PCI USB2 card.
    Have you tried resetting the PMU (a little button on the mother board, right next to the internatl battery)?
     
  3. bfreer
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 24, 2008
    #3
    yer i tried it a few times with no luck :(
    and i have now pulled the machine out from the desk so nothing is plugged into it apart from the power and monitor
     
  4. macsg
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    May 12, 2009
    #4
    G4 quicksilver startup problems

    i had the same problem and i tried almost everything.
    it resolved itself by imobilising the big fan with a pensil (under the power supply) for a second or two, while starting up.
     
  5. mr1970
    Expand Collapse
    macrumors member

    Joined:
    Feb 15, 2008
    #5
    Have you checked the voltage on your PMU battery? Replacing that will cost a couple of bucks and has worked for me on two different machines.
     

Share This Page