G5 and Canon Camera

Discussion in 'Macintosh Computers' started by shred444, Aug 31, 2005.

  1. shred444 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 23, 2005
    #1
    I thought canon cameras were usb plug and play compatible? do i need drivers?

    im pluging my s400 digital elph into my g5 and nothing happens. no drives appear. The camera just blinks.

    Is there a problem with plugging it into a pc and a mac as well?
     
  2. Phat_Pat macrumors 68000

    Phat_Pat

    Joined:
    May 8, 2004
    Location:
    I Live Where I Live
    #2
    usb=no good

    firewire=mmm mmmm gooood

    btw what program are you using?
     
  3. Artful Dodger macrumors 68020

    Artful Dodger

    Joined:
    May 28, 2004
    Location:
    In a false sense of reality...My Mind!
    #3
    I hope by reading this I didn't give myself any bad luck (just got an iMac) but I thought that a Camera was usb and not FW for the transfer of pictures or mpegs? Well off to get mine and double check to make sure it works ;)
     
  4. tech4all macrumors 68040

    tech4all

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    NorCal
    #4
    You might try reading this thread. Does iPhoto see the camera?
     
  5. shred444 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 23, 2005
    #5
    wait, what the hell? i cant plug a usb camera into my mac and yank pictures off of it? does that make sense?

    i wasnt going to be using a program, i was assuming it would appear as a drive.

    they dont make firewire digital elphs.

    where the hell is the microsoft camera and scanner wizarD?
     
  6. shred444 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 23, 2005
    #6
    ahhh image capture. good program. thanks guys
     
  7. Mal macrumors 603

    Mal

    Joined:
    Jan 6, 2002
    Location:
    Orlando
    #7
    Dude, if you're begging for Microsoft wizards, you must be high.

    If you just wanna yank pictures off, use Image Capture to tell it to mount as a drive (if it supports that). Not all camera's are capable of that type of transfer, though I believe the Digital Elph's are. Personally, I just use iPhoto, it's the easiest solution.

    jW
     
  8. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #8
    I suppose that reading your manual is too difficult. And it must be impossible to reach the Canon website. Perhaps, you should follow this link.
     
  9. shred444 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 23, 2005
    #9
    now that i got my pictures on this system, ill show you guys my new setup

    Pimped out college dorm room
     

    Attached Files:

  10. tech4all macrumors 68040

    tech4all

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    NorCal
    #10
    Is it wrong that the first thing I noticed were your calendar and posters then the Power Mac G5? :confused: :D

    So does iPhoto see the digi cam?
     
  11. macbaseball macrumors 6502a

    macbaseball

    Joined:
    Feb 27, 2005
    Location:
    Northern California
    #11
    Are those 20s or 19s? Also what brand for the displays.
     
  12. shred444 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 23, 2005
    #12
    haha well i just used the camera importer wizard. i dont htink i have iphoto.

    the best poster is cut off on the top, the one that says GOALS.
     

    Attached Files:

  13. tech4all macrumors 68040

    tech4all

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    NorCal
    #13
    You don't have iPhoto? Did you uninstall it or something? All Macs come with iLife so you should have iPhoto.

    :confused:


    btw: thanks for posting new pic ;) You should at these photos of your set up to the set up thread in the Picture Gallery.
     
  14. jaw04005 macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #14
    Canon cameras don't disk mount like Nikon or Fujifilm. You have to use Image Capture or iPhoto. It's not a limitation of Mac OS X, Canon wants you to use their image capture software for Mac and PC to import your pictures.
     
  15. shred444 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 23, 2005
    #15
    iphoto: i dunno i have ipreview. its all good, ive got photoshop cs2. i think thats just an itty bitty bit better than iphoto.

    those are samsung 19 inchers. samsung=best monitors.
     

Share This Page