G5 imac memory....

Discussion in 'Buying Tips, Advice and Discussion (archive)' started by mrstupid, Mar 9, 2005.

  1. mrstupid macrumors newbie

    Joined:
    Mar 9, 2005
    #1
    I searched a bit, and found a few threads however i didn't want to crash them so apologies for going over a possibly well answered topic. However within the next couple of days i am planning on getting an iMac G5 (17" or possibly 20" depending on my student discount!) Anyway i am currently a pc user and in my pc i have a couple of sticks of Twin Mos PC3200 DDR ram. Rather than blow another £50 upgrading my memory to 512MB, will i be able to use this memory in the imac? Thanks
     
  2. iGary Guest

    iGary

    Joined:
    May 26, 2004
    Location:
    Randy's House
    #2
    My G5 iMac has been real fussy about RAM (well most Macs are).

    I'd recommend Crucial. I just had a problem stick from them and they overnighted a swap no questions asked.

    It's the first bad stick in like 20 i have bought from them. they are a little more, but the customer service is awesome and the product works.
     
  3. mrstupid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 9, 2005
    #3
    yeah for peace of mind i might invest the extra £40 and buy a stick of 512mb from crucial. That would give me 700+ overall. Would that mac be fussy about having the standard mac memory with the crucial stick?
     
  4. SteveC macrumors 6502

    Joined:
    Jul 7, 2003
    #4
    Nope :)

    Mac RAM isn't Mac RAM anyway. They use a variety of company's RAM.

    Also, congrats on your iMac purchase decision! You're going to LOVE it. :D
     
  5. mrstupid thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 9, 2005
    #5
    it was sort of an impulse buy. I have been using pc's for years but i just thought it will be nice to have a change. My only other problem is whether to get the 17" or 20". There is a £200 price difference. Oh and i am also not sure whether to get apple care...
     
  6. iGary Guest

    iGary

    Joined:
    May 26, 2004
    Location:
    Randy's House
    #6
    The 512 stick I swapped out with the installed 256 it came with was exactly the same brand (Samsung) and memory module.

    No worries.
     
  7. SteveC macrumors 6502

    Joined:
    Jul 7, 2003
    #7
    Everyone is different, and all computer owners have had different experiences, or "luck" if you'll call it that. I am personally "in the black" with my AC purchases vs. repair costs I would've paid without AC.

    I purchased AC at a cost of, I believe, $139 for my iMac G3/600. Slightly into the extended warranty coverage, I had a really bad GPU/screen problem which, to fix, required a complete replacement of the logic board. The repair tech told me it would've cost me $600 out of pocket without AC.

    I purchased AC on my eMac 1GHz and had a hard drive problem/scare that ended up not needing to be fixed, but would've cost about $200 to fix with labor.

    So far, AppleCare has served me well and I'll continue to get it because it has: (1) been a good financial investment for me so far and (2) given me peace of mind. :)
     

Share This Page