G5 SATA Chipset?

Discussion in 'Macintosh Computers' started by piperair, Aug 13, 2003.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 13, 2003
    #1
    Anyone know what SATA chipset is in the Apple G5?
     
  2. macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #2
    Re: G5 SATA Chipset?

    It's part of Apple's custom I/O chip, the K2 (KeyLargo2).

    No telling who Apple got the module from.

    ---

    However the XServe G5 may come with a couple of PCI/PCI-X to SATA controllers, but that isn't the question you asked.
     
  3. macrumors 68040

    Powerbook G5

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Location:
    St Augustine, FL
    #3
    You mean the hard drives? Do they even have specs posted yet?
     
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 13, 2003
    #4
    Just the chipset that drives the SATA interface.
     
  5. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 13, 2003
    #5
    Ideally, since I don't currently have access to a G5, I'mm looking for the chipset that Apple uses to Control SATA. Also, if they use a transciever to drive the SATA bus?
     
  6. macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #6
    It'll be an Agere (or whatever AT&T company is doing FAB work) or IBM chip that has © Apple Computer stamped on it.

    And as I told you it's part of an Apple designed chipset and inside the K2 chip.

    Sort of like the ATA is inside the KeyLargo I/O chip in the Towers.
     
  7. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 13, 2003
    #7
    Thanks for your kind reply...it's appreciated.
     
  8. macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #8
    I don't know who is making the UniNorth3 of KeyLargo2 chip for Apple this time round, haven't seen a clear high res picture of a polulated motherboard yet.

    (Agere/IBM) are guesses made on their last chips and increased used of IBMs new FAB.
     
  9. macrumors 604

    MacBandit

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Location:
    Springfield, OR (Home of the Simpsons)
    #9

    Is that a cross between Populated and Polluted?

    :D :p
     
  10. macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #10
    Blah, blah, blah... Bite me! :p

    At least I mispelled populated instead of Siemens, now could you imagine all the jokes if they fabbed controllers for Apple.
     
  11. macrumors member

    Joined:
    Aug 2, 2003
    #11
    are the g5's HD 7200 or 10000 rpm?? cuz why have sata without 10000
     
  12. macrumors 604

    MacBandit

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Location:
    Springfield, OR (Home of the Simpsons)
    #12
    They're 7200. The reason Apple used SATA was because it allowed them to use the small cords instead of ribbon cables allowing them more flexibility in design. Also it keeps the system open to future expansion.
     
  13. macrumors member

    Joined:
    Aug 2, 2003
    #13
    i was thinking that the bigest 10000 rpm drive iv seen is 36 gigs far from the 160 in my new mac
     

Share This Page