Garageband makes high-pitched whining sound

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by mcmike100, Feb 19, 2005.

  1. mcmike100 macrumors member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    #1
    Sometimes when I start Garageband it makes a highpitched whining sound until I turn down the volume. I think it might have something to do with the mic.

    Any idea how to fix it? Thanks!
     
  2. evil_santa macrumors 6502a

    evil_santa

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Location:
    London, England
    #2
    when you open GB does it have a real instrument open on the time line? if it does, in the track info set "Monitor:" to off
     
  3. mcmike100 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    #3
    Hmm, how do I know which is a real instrument track? Sorry, I'm new to Garageband.

    Thanks
     
  4. mcmike100 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    #4
    From what I can tell there are none. Also, sometimes when I start Garageband that problem doesn't happen.
     
  5. evil_santa macrumors 6502a

    evil_santa

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Location:
    London, England
    #5
    I think you need to give a bit more info, what mac are you using? are you using a sound card or usb in/out? do you have any inputs? And what sort of sound is the whining? is it like feed back, is it loud, is it continuious?
     
  6. Great Dave macrumors regular

    Joined:
    Oct 19, 2007
    #6
    Hey, I just ran into this both on MacBook and a MacBook Pro using the latest garageband with the magic band setting.

    It seems like it only happens with the Magicband setting. If you turn the volume down it will go away. Did it turn out to be an issue with the mic?

    Anybody else have this issue? Anybody solve it?

    Thanks.
     

Share This Page