Getting kicked off iChat

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by this is funah, May 21, 2006.

  1. this is funah macrumors 6502

    this is funah

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Location:
    Berlin, Germany
    #1
    I like to keep my computer running at all times and whenever i use any P2P program (i've tried most of them, limewire, cabos, acquisition, azureus, transmission, bittorrent, etc.) i get kicked off of iChat numerous times.

    i am running off a Belkin Pre-N wireless router that is capable of 54mbps, and when i run a speakeasy bandwidth test, i get 515kbps. So, i assume that when my download speeds reach that level, then maybe i should get kicked, but i am only downloading at speeds around 75 to 200 kbps and i still get kicked.

    am i running into a port conflict or something? please help, this has happened since i got the iMac in october and i've had enough. thankyou
     
  2. FF_productions macrumors 68030

    FF_productions

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Location:
    Mt. Prospect, Illinois
    #2
    Could just be the wireless router, sometimes it will disconnect for a second and then iChat disconnects, not sure exactly how you can fix that.
     
  3. steve_hill4 macrumors 68000

    steve_hill4

    Joined:
    May 15, 2005
    Location:
    NG9, England
    #3
    I have similar issues with ethernet at times. When my network connection goes down, it suggests unplugging the modem for 30 seconds and it should reset, which more often than not it does. Any connections I have often then get reconnected immediately as they keep trying every minute or so by default. Adium on the other hand disconnects me almost as soon as it can't connect to any servers and won't reconnect until I tell it to.

    If you lose it for just a second or two, some let you off the hook, others don't.
     
  4. macrlz9 macrumors 6502

    macrlz9

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Location:
    Long Island, NY
    #5
    Chax

    Try this program it's call Chax http://www.ksuther.com/chax/ It has an option to auto reconnect. I have the same problem on my computer as well since i am wireless.
     
  5. this is funah thread starter macrumors 6502

    this is funah

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Location:
    Berlin, Germany
    #6
    thanks,

    i have and use chax, but lately it hasnt been reconnecting for me.
     

Share This Page