Google DNS / Apple TV

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by InfiniteLoopy, Dec 30, 2010.

  1. macrumors 6502

    Joined:
    Dec 14, 2010
    #1
    Hi,

    John Gruber noted on Daring Fireball (he saw it elsewhere) that the slow download times on Apple TV seem to be for people using Google's DNS.

    I've not changed my Apple TV settings, but how do I know if I'm using Google's DNS?

    Thanks,
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 28, 2010
    Location:
    Middlebury, CT
    #2
    The Google DNS is 8.8.8.8 or 8.8.4.4
    Sully
     
  3. macrumors 68030

    itsmemuffins

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #3
    You would know because you would've set it up yourself.

    I use Google DNS and Apple TV works flawlessly with it.
     
  4. macrumors 68000

    Joined:
    Nov 6, 2009
    #4
    You wouldn't have adjusted it in your AppleTV, it's done through your router software.

    If you have not changed anything, it's 99.9999% likely you are not using Google's DNS, but the one that is standard for your ISP.
     
  5. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 14, 2010
    #5
    OK thanks.
    Just checked in System Preferences on my Mac and it's my ISP's DNS, not Google's...
     
  6. macrumors 6502

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Location:
    Arlington Heights,IL
    #6
    Would this effect other downloads? I added Google DNS as a secondary source to my AirPort Extreme. I did this when Comcast (my ISP) has DNS issues some weeks ago. Comcast is still my primary DNS. I just sometime notice when streaming YouTube on my iPad or Mac that it can lag.

    Just curious... :confused:
     
  7. macrumors 68020

    smithrh

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #7
    Possibly.

    However, I have noticed that there are some videos on YouTube that are just served/streamed very slowly.

    Serving millions of videos to millions of users has to be a helluva task and sometimes you may be touching a server internal to YouTube [aka Google] that is - for whatever reason - slow.

    After having said this, I'm on Comcast as well and the issue of lagging YouTube playback has become much more noticable & much more frequent over the last month or so. Could be some internal routing issues with L3, Comcast has had some peering issues with L3 as of late.
     

Share This Page