graphic card and ram problem

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by pim1234, Mar 29, 2010.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #1
    i'm running bootcamp xp sp3
    i bought a game but i couldn't play, i asked to the people who sold it, and my pc wasn't capable. i have the newest imac and this are my problems:
    1.my mac has 8 GB RAM, on windows only 0.5 GB
    2.they say i haven't got a graphic card, wich isn't true. do i have to buy a new one? and wich one? it has to be a geforce or a radeon.
     
  2. macrumors 65816

    Bennieboy©

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Location:
    england
    #2
    what are the game specs and what are you system specs?
     
  3. macrumors 65816

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Location:
    Part of the old MR guard.
    #3
    Erm... I'm not sure how "1.my mac has 8 GB RAM, on windows only 0.5 GB" could happen.

    Hard drive space, or RAM? If it's RAM and you're running it in Boot Camp and not a virtual machine, both should be able to access to the 8GB of RAM that it has. (Actually ~3 GB if you are running Windows ~ 32 bit.)
     
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #4
    on bootcamp i can't get internet... mi use vmware... srry i didn't told that
     
  5. macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #5
    Bootcamp is not vmware. Bootcamp is where you boot the entire machine into Windows. VMware is a virtual environment for running Windows inside OSX. You are not going to get access to your graphics card from within VMware.
     
  6. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #6
    so at bootcamp i do have acces to my graphics card?
     
  7. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #7
    the game is Assassin's Creed 2, i don't realy know what the specs are
     
  8. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #8
    but that's my other problem, at bootcamp i can't acces the internet.
    at vmware i can't acces my graphics, at bootcamp not my internet (required for the game)
     
  9. Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #9
    Let's try to fix your Boot Camp issue.

    Have you installed the Boot Camp drivers?

    Boot to Windows Boot Camp.
    Insert OS X Snow Leopard disc.
    Let it Autorun
    Install drivers.

    B
     
  10. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #10
    it works!!!

    i totally love you!!
     

Share This Page