Graphics card confusion???pls help

Discussion in 'Buying Tips and Advice' started by steve0028, Dec 2, 2005.

  1. steve0028 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 2, 2005
    #1
    i have got the NVidia Mac G5 64MB GeForce FX5200 AGP Video Card,(nvidea model a146)
    but it comes up as a 64 mg card.
    i cant work this one out at all, can anyone help please?
    it cant just be 64 meg can it, i think im missing something here;(
     
  2. eva01 macrumors 601

    eva01

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Location:
    Gah! Plymouth
    #2
    well seeing as in the description you say 64MB then yes it is a 64 megabyte card

    .....:confused:
     
  3. Josh macrumors 68000

    Josh

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Location:
    State College, PA
    #3
    I think the confusion in this will be on the part of any one who reads the thread :confused:
     
  4. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #4
    OK.

    It sure looks like it's just 64MB to me.
     
  5. steve0028 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 2, 2005
    #5
    cheers

    mmm ok, i was hoping that someone had a card like this and could shine some light on this one.

    re: the last replys, *
    why make a pci express card with what looks like ddr3 memory on it, with only 64 Mg ? i mean, i would expect it if i had fished the card out of a acorn electron maybe....

    *Helpfull answers?
    :)
     
  6. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #6
    Again.. I don't get what you're asking. Are you (seriously) asking why your 64MB video card only have 64MB of VRAM on it?
     
  7. crap freakboy macrumors 6502a

    crap freakboy

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    nar in Gainsborough, me duck
  8. Eric5h5 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 9, 2004
    #8
    Don't get caught up in marketing hype. 64 MB of VRAM is plenty for most people. Having more doesn't magically make your card much better.

    --Eric
     
  9. eva01 macrumors 601

    eva01

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Location:
    Gah! Plymouth
    #9
    what the hell, your graphics card isn't PCIe

    O_O its AGP
     
  10. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #10
    Of course it can have only 64MB of graphics memory on it.

    All because you were too cheap to buy a computer/graphic card with more graphics memory. :p

    If you got a PowerMac, spend a few hundred and buy a new card.

    If you got an iMac G5, sell the thing and buy a new iMac G5.

    Edit: And the iMac and PowerMac didn't have FX5200 PCI Express video cards with DDR3 memory, just plain old AGP 8x with DDR.
     
  11. Lord Blackadder macrumors G5

    Lord Blackadder

    Joined:
    May 7, 2004
    Location:
    Sod off
    #11
    Every Mac with a GeForce5200 has a 64MB card. There isn't a Mac version of the 5200 with more RAM - if you need to upgrade then you're looking at a Radeon 9800, X800, or GeForce6800.
     

Share This Page