Griffin iMic problems.....

Discussion in 'Macintosh Computers' started by forthebrave, Mar 31, 2005.

  1. forthebrave macrumors regular

    Joined:
    Mar 3, 2004
    #1
    just picked up iMic but not impressed.... When I connect my Griffin guitar Cable into it and try to record with Garageband, the input is very low~ I unplugged iMic and went direct into Line In and the input recording was much higher! like 30~40% more! Why does my iMic make my recording input weaker?? I have to put my INPUT LEVEL almost all the way up! just to get a decent, but weak sound???!!
     
  2. dan-o-mac macrumors 6502a

    dan-o-mac

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Location:
    Brooklyn, NY
    #2
    Did you try running it with the iMic Control utility?

    Product*Description:
    The iMic Control utility provides additional features and control for the iMic USB audio adapter. The software is free for iMic users. Currently the iMic control supports output treble, bass, volume, balance, and mute as well as input gain. Some functions such as audio input gain require that you hot plug the iMic before the new settings take effect.

    http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/10300
     
  3. redeye be macrumors 65816

    redeye be

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Location:
    BXL
    #3
    maybe it's as simple as switching the switch (it lets u choose between mic and line input) in the iMic.
    There is also a input thingy in the system preferences (sound - input - iMic) you could put that a bit higher.

    Good luck.

    I will have to check out the control utility, i just plugged it in and it worked fine for me (just for skype though ;))
     
  4. sandman42 macrumors 6502a

    sandman42

    Joined:
    Oct 23, 2003
    Location:
    Seattle
    #4
  5. pimentoLoaf macrumors 68000

    pimentoLoaf

    Joined:
    Dec 30, 2001
    Location:
    The SimCity Deli
    #5
    I bought this thing to upload tons of old cassettes onto my iPod, and in that it works fine.
     
  6. dxm113 macrumors member

    Joined:
    Jan 22, 2005
    #6
    do you have an amp?

    are you using an amp (if you have one)? the sound / volume in garageband will be much better that way.

    i've never used the iMic, but I have recorded in garageband both with and without my amp . . . and have noticed large differences in the sound quality and volume
     

Share This Page