Halo settings for a 20" widescreen display

Discussion in 'Games' started by Passante, Sep 8, 2006.

  1. Passante macrumors 6502a

    Passante

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Location:
    on the sofa
    #1
    I've been playing halo on a 19" inch CRT at full settings without problems. I just switched to a 20" widescreen LCD display and its stutter city.

    This is my hardware

    G4 MDD dual 1.25 GHz processors with 1.5 gig ram
    video card Radeon 9800 Pro with 128 meg V ram
    Display 1680 X 1050 @60Hz

    DSL internet connection

    What are the best video setting to give me good visual performance and frame rate?

    thanks
     
  2. plinkoman macrumors 65816

    plinkoman

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Location:
    New York
    #2
    you're having problems with hardware like that? :confused:

    I have a 17" powerbook (the one with the same 1680x1050 res as your 20") and I can play halo with maxed settings with no problem.
     
  3. bobber205 macrumors 68020

    bobber205

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Location:
    Oregon
    #3
    Did you set the res in Halo? It may be confused?
     
  4. Passante thread starter macrumors 6502a

    Passante

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Location:
    on the sofa
    #4
    Your replies are encouraging. I'll did a little deeper to see if something else is amiss. I did reset the resolution to 1680 x1050. My MDD has been feeling a little sluggish but I attributed that to Intel Mac envy. ;)

    The stuttering is in the multiplayer mode. I'll try rebooting the dsl modem.

    Any other thoughts?
     
  5. BlizzardBomb macrumors 68030

    BlizzardBomb

    Joined:
    Jun 15, 2005
    Location:
    England
    #5
    You set the resolution that high on an MDD? Of course it's going to stutter at 1680x1050!
     
  6. Passante thread starter macrumors 6502a

    Passante

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Location:
    on the sofa
    #6
    If I don't have the horsepower to run Halo with all the eye candy on then it may be time for an Intel Mac. :)

    Is there a way to display frame rate in the multiplayer mode?
     
  7. BlizzardBomb macrumors 68030

    BlizzardBomb

    Joined:
    Jun 15, 2005
    Location:
    England
    #7
    Not that I know of. But why get an Intel Mac just to play Halo when you could get a used Xbox and Halo 1 + 2 for a tenth of the price?
     
  8. Passante thread starter macrumors 6502a

    Passante

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Location:
    on the sofa
    #8
    Because if I got an Xbox I would not have an Intel Mac. ;) And I want an Intel Mac.
     
  9. voyagerd macrumors 65816

    voyagerd

    Joined:
    Jun 30, 2002
    Location:
    Rancho Cordova, CA
    #9
    Flawless Logic.
     
  10. neonart macrumors 65816

    neonart

    Joined:
    Sep 4, 2002
    Location:
    Near a Mac since 1993.
    #10
    I had your same setup and it ran Halo well with correct settings. Here is a Halo performance thread from a long time ago. Still applies today:
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=69931

    At some point in the thread we found that there was one specific problem that yields great frame rate:
    http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=850718&postcount=55

    Having said that, try 1600x1000 or 13??X7?? with the settings mentioned. If it works, let us know.
     

Share This Page