Handbrake DVD rips not playing in Quicktime or iTunes!

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by Donz0r, Jul 3, 2008.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 29, 2006
    #1
    Hi,
    I ripped 3 of my dvds using Mac The ripper and handbrake last night.
    Juno, Grandma's Boy, Boondock Saints.
    All of these on Apple TV Settings with Constant Quality 65%, AC3 + AAC or whatever the default is. and I made sure the special Apple TV string was in the advanced strings place.

    HB outputs an m4v for Juno and it works great
    HB outputs mp4's for Boondock Saints and Grandma's Boy and these do not work in QT or iTunes, i get the following error.
    These play fine in VLC though.

    what's going on?
     
  2. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 29, 2006
    #2
    I read that possibly i just need to change the .mp4 extension to an .m4v extension, that would be easy enough!
    anyone confirm this?
     
  3. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 3, 2008
    #3
    Change The Extension

    OK WHENEVER YOU WANT TO USE APPLE TV SETTINGS IT IS ALWAYS M4V. ALWAYS. SO SELECT THE VIDEO FILE YOU JUST RIPPED FROM HB IN THE FINDER. GET INFO ON IT, APPLE AND I, AND UNDER "NAME & EXTENSION" JUST CHANGE IT TO BLAH-BLAH.m4v.
    SO IT IS PROBABLY BLAH-BLAH.MP4 AND YOU NEED IT TO BE BLAH-BLAH.M4V.

    I THINK YOU NEED TO DO THIS BECAUSE OF THE FACT THAT YOU DONT JUST HAVE STEREO SOUND IN THIS. AC3 IS DOLBY DIGITAL SURROUND SOUND WITH 6 DIFFERENT CHANNELS OF SOUND. AAC, IS A LOWER QUALITY THAT TO STEREO HEADPHONES ISN'T NOTICEABLE. ALTHOUGH I DONT KNOW HOW MANY CHANNELS OF SOUND AAC HAS BUT I DONT NEED TO KNOW.
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 3, 2008
    #4
    Sorry Your 2nd Post Wasn't There At First

    Sorry I Started Writing Post On And Off About 15minutes Ok. Yes I Can Confirm. Thats All You Need To Do.
     
  5. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 29, 2006

Share This Page