Hard drive weirdness on a g4 1gz powermac

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by moonislune, Sep 21, 2005.

  1. moonislune macrumors regular

    Joined:
    Sep 11, 2005
    #1
    Okay, can someone give me a somewhat believable explanation why I had random freezeups in applications or even to the Tiger OS when my 30gb hd and cd-rom were both attached to ide2? I put both hard drives on ide1 and no more lockups, especially after burning cds or running system preferences.
     
  2. CanadaRAM macrumors G5

    CanadaRAM

    Joined:
    Oct 11, 2004
    Location:
    On the Left Coast - Victoria BC Canada
    #2
    Didn't have one Master and the other Slave?
    Isn't IDE2 ATA/33? COuld it have been too slow for the drive? Grasping at stroh's here (pass the rum).
     
  3. moonislune thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 11, 2005
    #3
    Yeah, one was master, the other slave; I even tried switching them around. The speed is the same on both ide coonections (Pass the rum back).
     
  4. Pollokiller macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Location:
    México City
    #4
    I´m also having a strange problem

    My PM G4 is also having random freezing behaviour. At first I tought that my hard drive had died (it even made clicking sounds), but no.
    What is weird is that I have run both Apple´s harware test and Pro Tools and they both show everything is O.K.

    I guess that 4 year old IDE controllers on PMs just have intermitent failures. I´d appreciate if anyone can recommend a diagnose software for this kind of problem.

    If one of your IDE buses is working OK, use it.

    Greetings

    from the subtropical regions of Mexico

    Felipe B.
     

Share This Page