HD swap. 12" to 15"

Discussion in 'PowerPC Macs' started by sparky1499, Apr 30, 2011.

  1. macrumors regular

    sparky1499

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Location:
    Glasgow, UK
    #1
    So the other day my 12" G4 PB died on me. I reckon it's the DC in board and can't be bothered fixing it so I've managed to lay my hands on a cheap 15" G4 PB.

    I'm wondering if I can swap the HD over?

    Will it boot up? It's only to get a few pics off it and onto my external drive before I reinstall 10.5.

    Any advice would be welcomed folks :)
     
  2. macrumors 6502

    d88co88

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Location:
    MN
    #2
    What are the specs of the new PowerBook? It should work as long as the specs meet leopard's requirements.
     
  3. thread starter macrumors regular

    sparky1499

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Location:
    Glasgow, UK
    #3
    The specs of the 15 incher are better than the 12".

    1.5Ghz versus 1.33Ghz and 1Gb of RAM as opposed to 768 Mb

    I'm hoping I can just drop my newer drive into the 15 incher and be done with it.

    The new PB is on it's original drive, and my 250 Gb WD Scorpio is a helluva lot newer :D
     
  4. macrumors 68020

    Joined:
    Feb 19, 2011
    #4
    They're both ATA drives, should be fine.
     
  5. thread starter macrumors regular

    sparky1499

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Location:
    Glasgow, UK
    #5
    I'm wondering if the 15" will run ok if i simply take the drive from my 12" and fit into my 15"

    will I need to re-install the OS?
     
  6. macrumors 601

    OrangeSVTguy

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    Northeastern Ohio
    #6
    You will have no problems then. Just swap the HDDs and you'll be good to go. You can take the memory too if you have a 1gb stick in the 12" if the 15" isn't already upraded to 2gb.

    Just a word of caution, removing the hard drives from the 12" PB can be a PITA. It's cake on the 15".
     
  7. thread starter macrumors regular

    sparky1499

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Location:
    Glasgow, UK
    #7
    Cool.

    I've already removed the HD from the 12".

    I've had a a look at ifixit for the 15" and it certainly does look A LOT more straightforward I have to say!
     
  8. macrumors 601

    OrangeSVTguy

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    Northeastern Ohio
    #8
    Great. Let us know how it all works out.
     
  9. thread starter macrumors regular

    sparky1499

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Location:
    Glasgow, UK
    #9
    Just waiting on my new toy arriving in the post :D

    Only GBP123 on Ebay.
     
  10. thread starter macrumors regular

    sparky1499

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Location:
    Glasgow, UK
    #10
    Just got the new 15 incher and it is MINT condition! :D

    will report back later with results on the HD swap.
     
  11. thread starter macrumors regular

    sparky1499

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Location:
    Glasgow, UK
    #11

Share This Page