Help! Album Artwork problem!

Discussion in 'iPod' started by ScottyHollywood, Aug 17, 2009.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 17, 2009
    #1
    I had some trouble with my iPod recently - some albums just had a black picture rather than the album artwork I manually applied. I tried putting different-sized pictures on, to no avail. I read on another forum to deselect all the songs on my iPod on my iTunes, which didn't change anything. I then took other advice: to deselect "display album artwork" in iPod options and apply, and then reselect it and apply. However, when I tried to reselect it said: an error occurred (-50).
    Help! D:
     
  2. macrumors 6502a

    tayshon

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Location:
    Philly, PA
    #2
    I've had this problem a couple times, what I did was go into that song by right clicking if your on a PC and select "Get Info" or command I on a Mac. Go under artwork, sometimes it could be two pics added to one song, delete both pics, refresh then add the artwork you want. Hope this helps.
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 17, 2009
    #3
    Well, that's how I had been adding the album artwork, but still some didn't show up... =/
    My main difficulty now is enabling the iPod to display album artwork again.
     
  4. macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #4
    If you have two pics, no pic or the wrong pic on one or more songs in an album, you don't have to edit each song. Just select all songs for the album, "Get Info" and paste the desired pic in the artwork window. It will overwrite all songs in the album with the desired artwork. Also, the album artwork you see in iTunes in the album view is whatever artwork that is on the first song of the album. So if you had a different image on each song, the first song would be the artwork you'd see for the album.
     
  5. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 17, 2009
    #5
    But is there any way to re-enable my iPod to display artwork without encountering this weird error?
     

Share This Page