HELP!!!! Powermac G3 turns on no video!!

Discussion in 'PowerPC Macs' started by aaaaplay, Apr 9, 2009.

  1. macrumors newbie

    aaaaplay

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    Albury Australia
    #1
    Well I have picked up a powermac g3 from the local computer recyclers for free and the case isn't in perfect condition but does turn on the only problem is no video I've tested the hard drive in an imac and it has os 9 for some reason I cant get it to reset the vram and the speaker makes a wired fuzzing noise.
    Can some one help :confused:
     
  2. macrumors 68000

    tersono

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    UK
    #2
    Could well be a bad video card. Take it out and re-seat it just in case the connection is poor. Replacement cards can be picked up very cheaply via eBay on occasion - I bought one a while back for around £5.

    There's a possibility that there may be other problems, but the video card is the most likely.
     
  3. thread starter macrumors newbie

    aaaaplay

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    Albury Australia
    #3
    Thanks well one more thing I forgot to say was that every time reset the vram it beep beeps.
    but its probley the video card.
     
  4. macrumors regular

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Location:
    League City, Texas
    #4
    Could also be faulty ram sticks. How much ram do you have? This happened to me one time. I had 4 X 256. Took them out one by one and rebooted. The second one I pulled was the wrong type of ram. After that it was fine.
     
  5. macrumors 68000

    Hrududu

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Location:
    Wichita KS
  6. thread starter macrumors newbie

    aaaaplay

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    Albury Australia
    #6
    I have 4x 128mb and I have removed all the sticks rearaged them in defferent order and and done everything possable with the ram and i found out something when nothing is in slot number 1 it chimes and then beeps.
     
  7. thread starter macrumors newbie

    aaaaplay

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    Albury Australia
  8. macrumors regular

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Location:
    League City, Texas
    #8
    Have you tried resetting the pmu? Small black button on the logic board?
     
  9. thread starter macrumors newbie

    aaaaplay

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    Albury Australia
  10. macrumors 6502

    Dave H

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Location:
    California
  11. macrumors 6502

    Joined:
    Apr 24, 2008
    #11
    Give us the low down on what ram/hdd config looks like.
     

Share This Page