Help - Powermac G5 Only Boots In Safe Mode

Discussion in 'PowerPC Macs' started by alskdj, Aug 22, 2010.

  1. macrumors member

    Joined:
    Oct 8, 2009
    #1
    Yeah, pretty much what thread title says. Upon start up, I hear the chime, see the grey Apple load screen, but then after it just reaches the blue screen and stops. Cannot reach login screen, unless in safe mode.

    Steps I've tried:
    -Reinstall tiger (erase and install)
    -Replace CMOS battery (time now works correctly)
    -Run Apple Hardware Test (no errors)

    I'm confounded. Any ideas guys?
     
  2. macrumors 6502a

    bizzle

    Joined:
    Jun 29, 2008
  3. macrumors 6502a

    raysfan81

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Location:
    North Carolina
    #3
    What model is it? If it has LCS than it might be due to a leak of the cooling fluid. It usually makes G5's act quite strangely.
     
  4. macrumors 68000

    Hrududu

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Location:
    Wichita KS
    #4
    Failing hard drives will do this. Try using another HD or booting up off and external Firewire drive or PPC Mac in target disk mode.
     
  5. thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 8, 2009
    #5
    Thanks guys, I've installed a different hard drive, same result though :confused: Also, model is early 2005 2.3GHz one
     
  6. macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #6
    Try with minimum amount of RAM (2 sticks) and/or different RAM configs.
     

Share This Page