Help! Why is PSE 4 crashing all of the sudden?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by srf4real, Mar 23, 2007.

  1. srf4real macrumors 68030

    srf4real

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Location:
    paradise beach FL
    #1
    Absolutely nothing has changed on my system, am using 10.4.9 and everything was smooth until last night when PSE 3 and 4 both crash during startup. I can open PSE 2 no problem, I wonder what's happened???:confused:

    Any clues or suggestions would be very helpful. Thanx...:)
     
  2. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #2
    And your steps for troubleshooting the issue have included...... ??
     
  3. srf4real thread starter macrumors 68030

    srf4real

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Location:
    paradise beach FL
    #3
    Restarted the 'puter, tried again several times... i really am a technology moron.:eek:
     
  4. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #4
    And you're opening the app directly, not tryingo to open it via a (possibly corrupt) file?

    And you've logged in as another user and tried it?

    And you've posted the crashlogs?
     
  5. emw macrumors G4

    emw

    Joined:
    Aug 2, 2004
    #5
    And repaired permissions?

    And cursed Steve Jobs and the horse he rode in on?
     
  6. srf4real thread starter macrumors 68030

    srf4real

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Location:
    paradise beach FL
    #6
    Ok, now I know where to start. Thanks, yellow. I see if I can log in as guest, I don't have any other users. And here is the crashlogs, I think.
     
  7. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #7
    Create one.

    And turn off Shapeshifter for god's sake. That's probably the culprit.
     
  8. srf4real thread starter macrumors 68030

    srf4real

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Location:
    paradise beach FL
    #8
    Logged in as another user - pse4 started up successfully. Shapeshifter may be a factor, but they've been working together seamlessly for months up til now.:confused: I'll ditch that and see if it works. Also repaired permissions, emw but that isn't working yet... I really appreciate your help.:)
     
  9. emw macrumors G4

    emw

    Joined:
    Aug 2, 2004
    #9
    If turning off shapeshifter doesn't work, you should also delete all the PSE preference files.
     
  10. srf4real thread starter macrumors 68030

    srf4real

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Location:
    paradise beach FL
    #10
    Still no luck.:( Ok I'll try the curse Steve Jobs method now.

    <edit> cursing didn't help , so I deleted the whole app and all it's associated files, then downloaded the installer again from Adobe, now pse4 is working again... I dunno what caused it.
     

Share This Page