help with clamshell logic board

Discussion in 'MacBook Pro' started by da2005pizimp, Sep 7, 2006.

  1. da2005pizimp macrumors 6502

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Location:
    Gilbert, AZ
    #1
    Hey folks, i'm having a problem with some of my logic boards. after i put a hard drive in and get it put back together i go to do a install of 9.2 and it's not reading the HD, the hard drives are good. is there a way around this? are the logic boards just crapped out? someone help!!!!! by the way these are 466mhz clamshell logic boards.
     
  2. da2005pizimp thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Location:
    Gilbert, AZ
  3. da2005pizimp thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Location:
    Gilbert, AZ
    #3
    still looking for some help or advice. thanks.
     
  4. da2005pizimp thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Location:
    Gilbert, AZ
    #4
    PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SOMEONE HELP I'M GETTING REALLY MAD AT THESE CALMSHELLS AND I'M ABOUT TO THROW THEM OUT THE DOOR INTO MY POOL. :mad:
     
  5. shifuimam macrumors newbie

    Joined:
    Jul 31, 2006
    #5
    When you say it's "not reading the hard drive", do you mean that OS 9 doesn't even detect it? Does it fail trying to partition/format it? What exactly is happening?

    Try booting off an Ubuntu LiveCD. If you can mount the drives there, then you know the IDE controller is good, and there may be something wonky with the drive partition table that's keeping OS 9 from seeing it.

    Also, are you 100% sure you plugged in the IDE cable to the logic board securely? If it's even the tiniest bit dislodged, the drive probably won't work.

    Another option is to pull the drive and put it in a cheap 2.5" USB drive case, just to make sure the drive is usable.

    If you have access to a working Mac, you could plug in the drive via USB (using the aforementioned case) and try formatting it with the Disk Utility.
     
  6. Roba macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2006
    #6
    Edit-sorry i didn't read the last line of the post above which basically just said what i wrote but then edited.

    I will add though that I had this problem when i installed a new hard drive but i just booted up from the CD and chose the Disk Utility that is on the top of the bar on the installer page and formatted my hard drive that way.
     

Share This Page