How do I get Starcraft to run in FULL SCREEN ( on a mbp)

Discussion in 'Games' started by erkanasu, Mar 19, 2006.

  1. erkanasu macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2006
    #1
    On my macbook pro, the game windows doesnt strech out fully. The sides of the screen are black, is there any way to force with to run at the mbp resolution?
     
  2. Patmian212 macrumors 68020

    Patmian212

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Location:
    NYC
    #2
    I dont think so becasue the MBP is wide screen and I believe starcraft wont run at wide screen reolutions.
     
  3. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #3
    I think it does run stretched in Windows but I haven't been able to get it to work like that on Mac.
     
  4. steelfist macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 10, 2005
    #4
    there's black borders? it's great!

    having it stretched and distorted makes it less playable. i would suggest keeping it that way.
     
  5. erkanasu thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2006
  6. ReanimationLP macrumors 68030

    ReanimationLP

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Location:
    On the moon.
    #6
    Trust me, you dont wanna stretch a 640x480 image to 1440x900.

    Its like having MPEG-1 video at 320x240 stretched to 1600x1200. In other words, really nasty looking.
     
  7. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #7
    It's stretched to 1024 x 768 on my iMac G5. :rolleyes:
     
  8. erkanasu thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2006
    #8
    how did u do it? how do you even see what resolution its runnin at anyways?

    ALSO, coming from a windows machine, i was able to exit games from full screen and go back to my desktop( while its still running) how do I do this( like in starcraft)?
     
  9. ReanimationLP macrumors 68030

    ReanimationLP

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Location:
    On the moon.
    #9
    *shrugs*

    Thats why I love my 19" CRT.

    I run it at 1920x1440, but when its time to play Starcraft, it goes into 640x480.
     
  10. Eric5h5 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 9, 2004
    #10
    Yep. Unless you only play games from the last few years that are fully resolution-independent, a CRT is pretty much the only way to go for gaming.

    --Eric
     
  11. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #11
    From what I can tell now it's a 640 x 480 square stretched onto the center of my 1440 x 900 screen.
     
  12. Counterfit macrumors G3

    Counterfit

    Joined:
    Aug 20, 2003
    Location:
    sitting on your shoulder
    #12
    It varies from game to game. I'm not sure about SC, but in the Medal of Honor games, it's cmd-h.
     
  13. TDM21 macrumors 6502a

    TDM21

    Joined:
    Jul 7, 2004
    #13
    If that doesn't work, try CMD+M. That is the command used by WoW so maybe it will work.
     

Share This Page