How do I upload my Library onto a used Ipod

Discussion in 'iPod' started by Josey, Oct 13, 2006.

  1. Josey macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2006
    #1
    Someone please help!

    My ipod video was stolen, so I bought a 20gb 2nd generation ipod on ebay and it has an existing library on it. I can't click and drag my library onto the ipod when i connect it, and I have no idea what to do.
     
  2. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #2
    If you don't want any of the songs on there, just do a restore from the iPod summary screen in iTunes. Then you'll have an iPod fresh from the factory - at least on the inside.
     
  3. topgun072003 macrumors 6502

    topgun072003

    Joined:
    Sep 11, 2006
    Location:
    Los Angeles, CA
    #3
    is your library too large? Maybe you have to update the ipod. It also could be formatted to Windows. When they are they act weird when plugged in to a mac. Reformat, check availible space, and check the updated version. If that's not it, come back and tell us what it is doing.
     
  4. Josey thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2006
    #4
    I'm pretty ipod illiterate, so how do I do that?
     
  5. Josey thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2006
    #5

    There's only about 2gb used up on the ipod, and my library is about 10bg, but I have videos in my library. I don't know how to restore the ipod (see 2nd post). I also don't know how to reformat?
     
  6. ®îçhå®? macrumors 68000

    ®îçhå®?

    Joined:
    Mar 7, 2006
    #6
    Macs can run windows formatted ipods like mac ones.
     
  7. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #7
    Plug the iPod in.

    Click on the iPod in the iTunes source list.

    Click "Restore."
     
  8. Josey thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2006
  9. mdickson macrumors regular

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Location:
    Baton Rouge, La.
    #9
    Do you have iTunes 7?
     
  10. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #10
    Um, it's right there...

    [​IMG]

    It'll be in the same place for your iPod.
     
  11. Josey thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2006
  12. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #12
    Well, there's part of the problem.

    Update to iTunes 7.0.1, just run a Software Update, it'll be there along with a bunch of Quicktime updates too I would think.
     

Share This Page