How do you install the Mail atatchment plugin?? PLEASE HELP ME!

Discussion in 'Mac Applications and Mac App Store' started by anti-microsoft, Apr 20, 2007.

  1. macrumors 68000

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Location:
    Edinburgh, Scotland
    #1
    I accidently deleted the attachment plugin for mail. PLEASE HELP!!
     
  2. Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Which attachment plugin are you referring to? :eek:
     
  3. thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Location:
    Edinburgh, Scotland
    #3
    The one that allows you attach documents, photos, presentations, etc.
     
  4. Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #4
    Erm...I don't think there's a plugin for that. That's a default feature. Do you mean that there's no "attach" icon below the menu bar in a mail window anymore?
     
  5. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Location:
    the Netherlands
    #5
    open a window to write a new mail. right-click on the toolbar (where all the other buttons ... send, font, colours, etc ... are). drag the 'attach' button to the toolbar and click 'done'. Alternatively click 'view' in the menu, then 'customize toolbar'.
     
  6. thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Location:
    Edinburgh, Scotland
    #6
    No, you've got it all wrong. There IS a plugin. Go to Apps in the finder, then select mail and control-click (right-click). Then press get info. And scroll down to Plug-ins. See I accidently deleted that plugin and that plugin, is an attatchment plugin. How do I get it back? This is what an attatchment looks like when I attatch an attchment. (its attatched to the post).
    And yes you're seeing the image properly that what an attachment looks like in my mail. A LEGO brick with question marks. I repeat, Can someone help?
     

    Attached Files:

  7. Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #7
    See, now, explaining is better than being snarky. :rolleyes:

    The only plug-in I have in Mail is MailWebPlugin.bundle. Is that the bundle you deleted? It would normally be located inside the Mail.app package, here:

    /Applications/Mail.app/Contents/PlugIns/MailWebPlugIn.bundle

    If that's the bundle you deleted, I'm sure someone can post it for you. I think you need a copy from an Intel mac, though, as you appear to have a Macbook (correct if wrong). So I can't provide you mine, since I have only PPC macs. But if someone zips that bundle folder, should be only about 12kb, and they should be able to attach it here, and you can download it and put it in your Mail.app.
     
  8. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 16, 2005
    Location:
    the Netherlands
    #8
    That's the only one I have too. Can't you re-install from the DVD and download the update from Apple? Also if you right-click and show package contents, did you check if it hasn't been moved to the disabled plugins folder?
     
  9. Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #9
    Reinstalling the 10.4.9 combo update may reinstall the bundle (if that's what you're missing).
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 13, 2008
    #10
    I have also got this problem, little lego block with question marks on the only two visible sides right?
    Looks like the symbol you get when you try to load a page with Flash on it on an iPhone. I'll find out whether the bundle is missing from my Mail tomorrow
     
  11. thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Location:
    Edinburgh, Scotland
    #11
    I've upgraded to leopard now so It's ok!:D:)

    Thanks,

    AMS
     

Share This Page