How much RAM are you going with on the new 2012 27-inch iMac?

Discussion in 'iMac' started by Photography, Dec 1, 2012.

?

How much RAM are you going with on the new 2012 27-inch iMac?

  1. 8GB

    29.0%
  2. 16GB

    27.5%
  3. 32GB

    43.5%
  1. macrumors 65816

    Photography

    Joined:
    Apr 10, 2007
    #1
    How much RAM are you going with on the new 2012 27-inch iMac?

    What do you think is the best RAM option to future-proof your new iMac?

    Whether you're purchasing it directly from Apple or from a third-party, please vote in the poll.
     
  2. macrumors 68000

    jetjaguar

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Location:
    somewhere
    #2
    ordered with 8 ... buying 32 from owc or somewhere else
     
  3. macrumors regular

    THOPMedia

    Joined:
    Nov 11, 2012
    #3
    Yep, same. I bought it with 8Gb from apple but already have the 32gb waiting to go in from crucial.
     
  4. macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2011
    #4
    you should add a 24GB option. I will order 8GB and add 3rd Party 16Gb when it gets here...
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 30, 2012
    #5
    24GB.
    I'll keep the standard 8GB and add 2x8GB from Crucial by myself.
    Think that should be enough for a while and will save me some bucks.
     
  6. macrumors 6502

    Joined:
    Jul 20, 2011
    #6
    Exactly. 8gb runs ML just fine on my mid-2011 iMac, and I can buy Crucial ram for a whole lot less than what Apple wants to charge.
     
  7. macrumors 6502a

    daveishere

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Location:
    UK
    #7
    Going with 16 from apple, may go up to 32GB in time.
     
  8. macrumors regular

    Joined:
    Sep 3, 2010
    #8
    I'll probably do this too.
     
  9. macrumors member

    Joined:
    Sep 26, 2012
    Location:
    North Vancouver
  10. macrumors regular

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Northern Ireland
    #10
    Bought with 8, but will be maxing it out to 32 on arrival.

    Don't remotely need 32, but hey - RAM's cheap at the moment...
     
  11. AppleDApp, Dec 1, 2012
    Last edited: Dec 1, 2012

    macrumors 68020

    AppleDApp

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #11
    Who sells 1600Mhz RAM for the third-parties OWC doesn't have any online yet.

    EDIT Just noticed that OWC and Crucial now have RAM available.
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 18, 2009
    Location:
    Sacramento, CA
    #12
    Thought about only getting 8 gigs, but the idea of ungluing the screen and removing the motherboard to upgrade the ram..is a bit out of my comfort zone :|
     
  13. macrumors regular

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Northern Ireland
    #13
    Question's about the 27" - it has user-accessible slots, so no need to unstick anything. :)
     
  14. macrumors 68020

    AppleDApp

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #14
    The 27" iMac has user upgradable RAM
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 18, 2009
    Location:
    Sacramento, CA
    #15
    really? So, it is only the 21s that are not? Great...I guess I have to cancel and reorder
     
  16. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Location:
    Plymouth
    #16
    Yes the 21's can not be upgraded without removing the screens but the 27s can they have a flap that opens up on the back.
     
  17. macrumors member

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Location:
    Oxford UK
    #17
    I was going to buy 1x8gb card and add it to the 2 already there to make 16 then up to 24 if needed.

    I did not think you coud do 2x4 and 1x8 but the chap from crucial said that's cool so I will go for that at a mere £29.99 delivered
     
  18. macrumors regular

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Location:
    SoCal
    #18
    Correct me if I'm wrong but by the ifixit tear down pics, the 21" iMac looks to only have 2 slots. Is it certain the 27" iMac has 4 slots?

    [​IMG]

    ----------

    Nevermind, got the answer here. Confirmed, the iMac 21.5 maxes memory out at 16GB only while the 27" has four slots up to 32GB.
     
  19. macrumors regular

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Location:
    USA
    #19
    24GB. The 8GB it comes with + 16GB from Crucial (already ordered).
     
  20. macrumors 6502

    Joined:
    May 1, 2012
    Location:
    Seattle, WA
    #20
    I'm currently running fine with 4GB, so I went with 8GB. I won't be buying any additional RAM until I feel that I need it.
     
  21. macrumors demi-god

    ChristianJapan

    Joined:
    May 10, 2010
    Location:
    日本
    #21
    I right now have 12GB in my iMac 27"; so rounding up and make it 16GB would be enough for my little FCP and raw file processing. I don't (yet) have the need for 32GB in the Mac. Even more as I place my virtual machines now outside the Mac on a different hardware.
     
  22. macrumors member

    Joined:
    May 31, 2012
    #22
    Where have you been, man? :D
     
  23. macrumors 65816

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Location:
    Melbourne Australia
    #23
    when i will upgrade my 27 inch 2010 iMac latter next year i will configure it to 16gb of ram as already have 8gb in my current iMac, i will also upgrade it a 2gb video card and a 3tb fusion drive, i can't be bothered to upgrade the cpu this time.
     
  24. macrumors 601

    Joined:
    Jun 29, 2010
    #24
    To the people who already bought 16GB RAM for the 27" can you link to the one you purchased?
     
  25. macrumors regular

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Location:
    Melbourne Australia
    #25
    Just go onto OWC and find your iMac model, it will do the rest :)
     

Share This Page