How to automatically switch between Time Capsules in Time Machine

Discussion in 'Mac Programming' started by aslakege, Sep 16, 2010.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2010
    #1
    Hi,

    I have one Time Capsule at home and one Time Capsule at work. I use both for backup of my laptop, but I have to manually switch target disk in Time Machine every time I change location.

    Is there a way to automatically set the target disk in Time Machine based on for instance which WLAN I am connected to?

    I see that similar questions on the forum have remained largely unanswered, e.g. http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=720456&highlight=time+machine+automate.

    Thanks in advance.

    Aslak
     
  2. macrumors 6502

    87vert

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Location:
    Pittsburgh, PA
    #2
    there may be a free way to do it but this software should do it:

    http://centrix.ca/NetworkLocation/

    I have not used it but I remember reading about it in MacWorld at some point.

    EDIT:

    Under the FAQ it shows:

    Q I'd like to control MobileMe and TimeMachine using NetworkLocation.
    A That's not a question, now is it? Unfortunately, we have yet to find any way of controlling these things. We hope that future versions of OS X will allow us to make changes to their configurations.
     
  3. macrumors 6502

    87vert

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Location:
    Pittsburgh, PA
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2010
    #4
    Thanks a lot.

    You are obviously better at searching than I am, as I could find nothing.

    Solved.
     

Share This Page