how to create iOS 4.2.1 custom ipsw for iPhone 4?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by rumel1988, Nov 27, 2010.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 13, 2010
    #1
    hello all
    I want know that, is here any way to create iOS 4.2.1 custom ipsw for avoid baseband update. i'm in windows platform? I don't have a mac! so cant use PwnageTool for this task. :(
    thanks a ton in advance. :)
     
  2. macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #2
    PwnageTool is pretty much the only way, unless you download a custom ipsw from the web. PwnageTool hasn't been updated yet so there won't be any custom ipsw files of the new iOS floating around yet.
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 13, 2010
    #3
    thanks for ur reply. :)
    is sn0wbreeze work instead of PwnageTool? i know sn0wbreeze also has custom ipsw made capability.
     
  4. macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #4
    I wouldn't recommend using Sn0wbreeze. Downloading a custom ipsw from a site you can at least trust is better than using Sn0wbreeze. Stay as far away as you can from that.

    PwnageTool is much more stable. Do you know anyone with a Mac?
     
  5. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #5
    Like said by my friend above wait for pwnage to be updated for 4.2
    Snowbreeze sucks, you will regret if you use it.
     
  6. macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #6
    :D

    PwnageTool FTW:apple:
     
  7. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 13, 2010
    #7
    thanks.
    is Sn0wbreeze too buggy for that? ;D
    I don't have any mac also don't have any friend with mac. :( so I stuck??
    since one month onward I use my iPhone like as a iPod! (BB02.10.04)! now ultrasn0w(1.2) also make me cry! :"( Have u any idea when ultrasn0w released for 02.10.04BB?
    and is there any site to download custom ipsw for iPhone 4? :) or can anyone it made for me & upload to mediafire(my connection too slow), mentionable that I'm from Bangladesh. :)
     
  8. macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #8
    Exactly. Sn0wbreeze is like a Ford Pinto (one of the worst cars ever made).

    For now, yes you are stuck until another updated revision is available for the iPhone 4.

    There are plenty of sites with custom ipsw files.
     
  9. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 13, 2010
    #9
    I was googling servral times but can't find a good link! can u PM me some good links? please..
     
  10. macrumors 6502

    iphonegeek786

    Joined:
    Nov 18, 2009
    #10
    Can you do the same for me! Thank YOU!!!
     
  11. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 13, 2010
    #11
    or can I use TinyUmbrella for that(iOS 4.2.1)?
     
  12. macrumors 6502a

    chargit

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Location:
    Evansville, In
    #12
    I have looked at several links and they are all apple not custom. so if you find a custom ipsw on a website please post the like so we can see it not in a pm. Thanks
     
  13. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 30, 2010
    #13
    I was on firmware 4.1 with a baseband of 02.10.04 on my I4 and tried the tinyumbrella trick with that big disclaimer on their website telling me not to and I was able to upgrade to 4.2.1 and still preserve my original baseband and not let it upgrade to 03.10.01. I dont know about any previous firmwares or basebands before 4.1 but it worked for me. I was suprised that it actually worked. I'll try to get an image on here but I went through all the steps and got a 1013 error on itunes while it was updating. I closed it out and had TU kick it out of recovery mode and boom instant 4.2.1 on 02.10.04

    Heres the link to the photo
    http://www.flickr.com/photos/56536263@N03/5222808068/
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2008
    #14
    what TU version did you use to do this? Did you save your shh blobs before hand? Was it on the server? Please let us know how you were able to do this!! :)
     

Share This Page