How To Get Mail Working? (BT Provider)

Discussion in 'iPod touch' started by HelixOmnimedia, Jul 13, 2008.

  1. macrumors 6502a

    HelixOmnimedia

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Location:
    Traveling The World
    #1
    Hey,


    I need help in setting up my Touch with my home e-mail account, which is provided by BT.

    I've typed the correct information in, but every time is comes back with an error message:

    "Cannot Get Mail: The connection to the server 'mail.btinternet.com' failed."

    I've been getting this same message since yesterday, have i set it up wrong?

    Thanks for any help and advice.
     
  2. macrumors 603

    ChazUK

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Location:
    Essex (UK)
    #2
    I just used the Yahoo option in add account and it works fine for me.
    my email address is an [username]@btinternet.com which uses BT Yahoo!

    Just remember to change it from @yahoo.com to @btinternet.com.
    Give it a try!
     
  3. macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Location:
    UK
    #3
    Theres an option in itunes to sync mail from your computer to the touch, have you tryed that, i did it and just had to put my password in for it to work.
     
  4. thread starter macrumors 6502a

    HelixOmnimedia

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Location:
    Traveling The World
    #4
    Ok...

    I deleted the account which I had manually added in the Touch, and then used the Sync Email Account options in iTunes.

    The iPod Touch still won't send any e-mail using BT.

    It works fine with my MobileMe account, and its getting e-mail from both, but just a problem when sending using my BT Account.

    Any idea of what is causing this problem?

    Anyone else using BT been able to get sending e-mail workings?
     
  5. macrumors newbie

    Mixalis

    Joined:
    Jan 16, 2007
    Location:
    Europe
    #5
    Did you enter your full email address in the "Incoming Mail Server User Name" field or just the bit before the @? This can be a potential problem. It's far more likely that the problem is something to do with the information you've entered rather than with the BT servers. Just a thought, I'm no expert.
     

Share This Page