How to keep desktop folders in the same place?

Discussion in 'MacBook' started by kiratra, Nov 25, 2009.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 25, 2009
    #1
    I use the black macbook and I have several folders and files on my desktop. However, lately after I shutdown my macbook and start it again, all the folders and files on my desktop move and scatter. I want to keep them in the same order that I originally arranged. How do I keep them in the same place? Is it normal for them to move around after shutdown?

    PS. I don't want to sort them out by name or date modified or anything like that. I just want to keep them in the same order that I put them.

    Thanks

    Ki
     
  2. macrumors 65816

    scienide09

    Joined:
    May 5, 2007
    Location:
    Canada
    #2
    Do you have an external monitor connected that you use as your primary display when working? I've seen this cause icons to shuffle around.

    I've never seen my icons rearrange themselves automagically. Perhaps someone is using your computer while you're away from your workstation?
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 25, 2009
    #3
    No, I don't have any external monitors. And there is nobody else using my macbook. I have a password so I know that if for sure. Plus, I see them rearrange themselves automatically when I restart my macbook. This happens every time when I turn it on. Hmmm... What is wrong with it?
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 27, 2009
    #4
    hey maybe you can arrange them by snap to grid
    it's not arranged them file by name or date that you unlike
    just make your files looks orderly
     
  5. macrumors 68000

    shady825

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Location:
    Area 51
    #5
    After using my external monitor my icons and windows do as you mentioned. It drives me nuts! Is there a way to stop that?
    It's noT so much the icons, it's the windows I care about.
    After using my external if I don't make sure to place all the windows to the left side of the screen, I won't be able to see them next time I use the built in display. Just an annoying glitch I guess.. Or an uninformed user :)
    thanks
     

Share This Page