How to tell if iPhone 4s is unlocked?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by EngageWithRage, May 16, 2012.

  1. macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #1
    I recently took my old iPhone to the Apple store and had it replaced with a brand new one directly from Apple. Is there any way to tell if the phone they gave me was unlocked? I tried searching all over Google etc but didn't really fiund any helpful info other than to restore and see if I get the pop up message aabout the phone being unlocked. Not ready to do that for obvious reasons =)
     
  2. macrumors 68000

    Kyotoma

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Carnegie and Ontario
    #2
    Why would you think it was unlocked in the first place? Unless the one you turned in was factory unlocked, you'll get one locked to your carrier.
     
  3. thread starter macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #3
    I wasn't sure, because it was activated without a SIM. I am not all the savy when it comes to phone activation etc. Although I suppose the fact that it was able to activate without a SIM might have been an indicator that it is indeed locked. not sure lol
     
  4. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #4
    You cannot activate an iphone without a sim.
    Unless they gave it to you already activated.
    You need to have a sim inside.
     
  5. thread starter macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #5
    Nope, this phone had absolutely no SIM in it when I activated it at the Apple Store. I was a bit puzzled by this myself, I actually had to ask for the SIM back from my old phone I was returning, and the Apple Genius said I wouldn't need it, I got it back anyway, but it does not need to be in my phone i order for me to make calls, send texts etc..

    My phone number was assigned to it and everything...Black Magic is afoot?
     
  6. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #6
    Unless you're talking about a CDMA carrier?
    You didnt mention above but if its verizon or sprint then yes you wont need the sim.
     
  7. thread starter macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #7
    Ah roger that, Tis Verizon

    Learn something new everyday. Thanks for your feeedback
     
  8. macrumors member

    Joined:
    May 2, 2012
    #8
    You can if its Factory Unlocked.
     
  9. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    Even if it's factory unlocked you still need a sim. Any sim.
     
  10. macrumors member

    Joined:
    May 2, 2012
    #10
    Oh.. Haha sorry. thought that activation and setup is the same.. lol sorry. i would like to know if you can setup an iphone without micro sim whilst i still havent bought a micro sim?
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 28, 2012
    #11
    you dont need a sim to activate and unlocked iphone
     
  12. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #12
    Yes you do.
    If its at the connect to iTunes screen you will need a sim. And without one you will not be able to get past that screen and into the home page with the icons.
     

Share This Page