Howto get that "cool OS X volume thingy" on the iPod Touch!

Discussion in 'iPod touch' started by PowerFullMac, Jan 10, 2008.

  1. macrumors 601

    PowerFullMac

    Joined:
    Oct 16, 2006
    #1
    Right, first of all this is just a useless bit of fun, so is good for killing time and showing off... Second, you will need WiFi for the beginning because you need installer for a few things... Third, I only tested this on 1.1.1, but it should be fine on 1.1.2... Got that? Let us begin!

    First, fire up the glorious WiFi, connect to the internets and bring up the Installer.
    Now, go to "Tweaks (1.1.1)" and install "iPod3" (even if you have 1.1.2, install this anyway, there is no difference between this and any possible 1.1.2 version that might come out)
    Lastly, go to "System" then install "Dock", now just press the home button and wait for the SpringBoard to restart.

    Done! So now heres what you do, use the Dock app you just installed to open the "iPod" app and then just play anything random and move the volume thing at the bottom and the OS X-style volume tihng should come up as you change the volume!

    Enjoy this new useless feature!
     
  2. macrumors 65816

    OrangeCuse44

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Location:
    Long Island, NY
    #2
    can you post a screen?

    and maybe you should put this in the hacks forum
     
  3. macrumors 603

    notjustjay

    Joined:
    Sep 19, 2003
    Location:
    Canada, eh?
    #3
    I have actually seen that "cool volume thingy" a number of times while using the iPod Touch. I can't, however, figure out how I got it to display.
     
  4. macrumors member

    Joined:
    May 9, 2007
    Location:
    The Netherlands
    #4
    You don't need a hack for that, just good timing :D

    Open up a YouTube movie and press and hold the volume slider when it's loading. Then the movie starts and when te controls fade out: Tadaa!

    Still: Quite useless....
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 23, 2007
    #5
    Yeah, I made this appear before by accident.
    Now I know how xD
    Thanks.
     
  6. Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #6
    If its like the iPhone, there are volume buttons on the side which bring it up :)
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 23, 2007
    #7
    Yeah, there are no volume buttons on the side of the iPod.
     
  8. thread starter macrumors 601

    PowerFullMac

    Joined:
    Oct 16, 2006
    #8
    Yeah, and you can also move and hold down the volume slider in the Music app, then press the home button and it comes up... But this is proper! You can move the volume thingy and the OS X style thing dosent just flash, but it works!!!
     
  9. macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Location:
    Ballarat, Australia
    #9
    it's good but it's a shame it only works when you accces the music through the "dock" app.
     
  10. macrumors 6502a

    Vigilante

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Florida.
    #10
    People talked about this a few months back, obviously as just a useless addition to the Touch (another thing they forgot to remove from the iPhone software). Didn't it have something to do with the iPhone's bluetooth, though?
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 1, 2007
    #11
    What is the "cool OS X volume thingy"
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 23, 2007
    #12
    Its like when you change the volume on a Mac, the little box that comes up on the screen with volume and little squares showing how much.
     
  13. macrumors 68040

    andybno1

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Liverpool, UK
    #13
    not having a mac and going by what was said I can guess it is the same volume thing that pops up on my touch when I have it plugged in to my dock?
     
  14. thread starter macrumors 601

    PowerFullMac

    Joined:
    Oct 16, 2006
    #14
    Yep, and the reason its on the iPod Touch is because of dock/headphone remotes are used it shows, which is why is flashes up sometimes when you dock it.
     
  15. macrumors member

    rusty.

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Location:
    Houston, Texas
    #15
    You you change the volume and then flip to coverflow it does that all the time on mine.
     

Share This Page