I have a problem with ibook g3

Discussion in 'PowerPC Macs' started by oat9002, May 29, 2011.

  1. oat9002
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    May 29, 2011
    #1
    my ibook g3 800mhz can't turn on when i unplugged an ac adapter.when I plugged an ac adapter and turn on.my ibook can start but when I unplugged an ac adapter my ibook turned off at the moment.how to solve this problem?
     
  2. Bear
    Expand Collapse
    macrumors G3

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Sol III - Terra
    #2
    You probably need a new battery. Unless of course you just haven't given the current battery a chance to charge.

    Although based on how old that machine must be, it's probably the battery unless there is another hardware issue lurking.
     
  3. oat9002
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 29, 2011
    #3
    about 6 years.this promblem happened after replaced a harddisk (i do it by myself). i replaced a harddisk about week ago.
     
  4. AdrianK
    Expand Collapse
    macrumors 68020

    Joined:
    Feb 19, 2011
    #4
    What does the battery indicator say on the menu bar?
     
  5. oat9002
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 29, 2011
    #5
    It always says about 90% charging
     
  6. oat9002
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 29, 2011
  7. oat9002
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 29, 2011
  8. oat9002
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 29, 2011
    #8
    my coconut battery 2.6.6 says
    Charger connected : Yes
    Battery is Charging : No
     
  9. oat9002
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 29, 2011
  10. AdrianK
    Expand Collapse
    macrumors 68020

    Joined:
    Feb 19, 2011
    #10
    Looking at iFixit's HDD replacement guide, I can't see where you would be dealing with the battery connecter. Regardless, that does sound like the source of the problem :(
     
  11. oat9002
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 29, 2011

Share This Page