Ibook g3 + ram

Discussion in 'PowerPC Macs' started by blueflame, May 15, 2006.

  1. blueflame macrumors 6502a

    blueflame

    Joined:
    Apr 3, 2003
    Location:
    Studio City
    #1
    So, i was given an Ibook g3 900mhz, it only came with 128 ram, so i went out and bought a 512 stick of pc133 patriot ram, now, when i install it, nothing comes on the screen. does this mean the ram is bad?
    andreas
     
  2. livingfortoday macrumors 68030

    Joined:
    Nov 17, 2004
    Location:
    The Msp
    #2
    Most likely, yes. Try booting from the hardware test CD and seeing if it'll tell you if the RAM's ok or not. If not, just take out the RAM, and if it boots up without it in there... yeah, it's the RAM. Macs, especially older ones, are picky about RAM.
     
  3. Macky-Mac macrumors 68030

    Macky-Mac

    Joined:
    May 18, 2004
    #3
    it could also mean that it's not correctly seated so pull it out and try installing it again
     
  4. dmw007 macrumors G4

    dmw007

    Joined:
    May 26, 2005
    Location:
    Working for MI-6
    #4
    As livingfortoday has stated, it sounds like you have a case of bad RAM. :eek:
     
  5. blueflame thread starter macrumors 6502a

    blueflame

    Joined:
    Apr 3, 2003
    Location:
    Studio City
    #5
    ok, i returned the ram to the woodland hills frys

    now, i brought it back home and am trying to install my new copy of tiger, since it says it should run, but it keeps bringing me back into the open firmware. any ideas how i can make it install?
    andreas
     

Share This Page