iChat and AIM problems

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by MikeAppz, May 1, 2006.

  1. MikeAppz macrumors member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    #1
    I have now tried iChat and Adium for my powerbook and whenever I sign on to AIM and attempt to instant message someone, it doesn't work and says the operation timed out. Where do I go for help on this?
     
  2. miniConvert macrumors 68040

    miniConvert

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Location:
    Kent, UK - the 'Garden of England'.
    #2
    Have you tried some basic troubleshooting such as disabling all firewalls between you and the wider web, restarting any hardware such as routers, or logging in to the same IM accounts from a different machine?
     
  3. MikeAppz thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    #3
    still no luck

    i dont believe i have any firewalls on. yesterday when i logged onto AIM on my sister's PC it signed me on without any problem. i turned on and off our DSL box. still no dice.

    thanks for your help though
     
  4. quigleybc macrumors 68030

    quigleybc

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Location:
    Beautiful Vancouver British Columbia, Canada
    #4
    Check in

    System Preferences->Sharing->Firewall->and make sure that the little box for iChat/Bonjour is checked to allow info to go back and forth.


    Or, if you want, just turn your firewall "off" if it's on....


    good luck
     
  5. MikeAppz thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    #5
    Thanks

    thanks a lot! Ichat works like a dream now. perfect.
    always can count on this board for the best help
     
  6. MikeAppz thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    #6
    aol instant messenger

    weird however, that when i use aol instant messenger it still says that it timed out? does this have different firewall settings for incomin information?
     
  7. calebjohnston macrumors 68000

    calebjohnston

    Joined:
    Jan 24, 2006
    #7
    Possibly, but you don't want to use AIM anyway... really. Try Adium now. You get cool stuff like this :).
     

    Attached Files:

  8. quigleybc macrumors 68030

    quigleybc

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Location:
    Beautiful Vancouver British Columbia, Canada
    #8

    Glad to help....

    Not sure about the official AIM firewall settings....because I never, ever use AIM...I always use iChat...but, I imagine in AIM>preferences there should be something in there about what ports to allow in the firewall....if not...stick to iChat ;)
     
  9. MikeAppz thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    #9
    adium doesn't work either

    only ichat works. adium seems nice but like instant messenger it will not receive information. i imagine i need to allow come firewall like i did for ichat to get adium or AIM working but i have no clue how to do this
     
  10. quigleybc macrumors 68030

    quigleybc

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Location:
    Beautiful Vancouver British Columbia, Canada
    #10
    stick with what works...

    If iChat works, then stick with it...

    But, if you really wanna get to the bottom of the issue with AIM and Adium, that's beyond me because I am strictly an iChat guy.

    good luck
     

Share This Page