iChat Invisible Effect

Discussion in 'OS X' started by Zneo11, Oct 28, 2007.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 2, 2007
    #1
    After the Star Wars hologram effect was done today I set off to do the Invisible effect that was not included. I too in less than a hour finished it. Have Fun!
     

    Attached Files:

  2. macrumors regular

    guitarmaster18

    Joined:
    Mar 27, 2007
    #2
    That's so cool!

    I'm gonna try and make an effect now...
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Apr 29, 2007
  4. macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #4
    nice one man! if it works properly that would be amazing... how exactly do i install it?
     
  5. macrumors 68020

    Joined:
    Jan 9, 2007
    #5
    Macintosh HD>System>Library>Compositions

    Drag and drop it in that folder, Authenticate.
     
  6. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 2, 2007
    #6
    Active Camo!!

    I should have called this Active Camo! Halo 3 anyone. Man. :mad: My friend Joe suggested it after i submitted it.
     
  7. macrumors regular

    JSpence

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Location:
    Orlando, FL
    #7
    YES!!!! Wow and you know what, Active Camo in H3 is so hard to see the person lol best one yet. love it, great idea. thanks for the post.
     
  8. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Location:
    Scottish
    #8
    It just shows a picture of the background, which doesn't move!!

    It takes a photo, and that is all!!

    What a major disappointment!!
     
  9. macrumors 68020

    phungy

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Location:
    FL/NY/TX
    #9
    Aw that is a disappointment :(
     
  10. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 2, 2007
    #10
    It works guys I tried it and don't you see the picture. Are you trying it in photo booth? If you are than you have to do other stuff to get it to work in that.
     
  11. macrumors regular

    Joined:
    Oct 27, 2005
    #11
    Nice one :)

    Works for me, perhaps it will not work well with certain background colours, for some reason with my background the outline comes out rather green.

    For effects where the original background is used, it will be harder to ensure effect works well with all possible types of background.
     
  12. macrumors 68020

    phungy

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Location:
    FL/NY/TX
    #12
    I don't see Compositions...is this only for Leopard?
     
  13. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    Green Bay, WI
    #13
    Yes. But if you get the latest Photo booth and create the directory, maybe it will work?
     
  14. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 2, 2007
    #14
    Yeah, I believe its Leopard only.
     
  15. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    Green Bay, WI
    #15
    I cant get this to work either.

    I copied them to the system/library/compositions folder where the Apple ones are.

    The other thread reports PPC users getting it to work. I have a 1.2GHz PPC. I think the problem is I don't get four effect screens to select from, just two.

    So then I edited the .plist fine and still a no go.

    Can anyone confirm getting these two effects working on a PPC? And if so are you getting all four effect screen selections?
     
  16. macrumors member

    Green Lantern

    Joined:
    Aug 23, 2007
    #16
    how do you get this to work in photo booth to test it?? or test it in iChat

    ok, found the other post and got the Holo effect to work in photobooth, what are the file names that will make the other effects work there?
     
  17. macrumors regular

    lamerlizer

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    singapore
    #17
    i'm sorry this out of the topic but... those cinema displays are so beautiful! :D:p
     
  18. macrumors member

    Green Lantern

    Joined:
    Aug 23, 2007
    #18
    Used previous instructions with all files and they are all working in photobooth! GREAT WORK
     
  19. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 2, 2007
    #19
    I havent tried it myself but I guess that mine would be "invisible"
     
  20. macrumors member

    Joined:
    Oct 25, 2007
    #20
    I like it, and maybe it's just me, but it seems too work *too* well. I'm almost completely invisible.

    I saw a pic of the demo and while the guy was mostly invisible, you could still see a lot of details.... much like Halo invisibility.
     
  21. macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #21
    thanks Zneo!

    alright i've installed it correctly into compositions and photo booth. heres my hand

    [​IMG]
     
  22. macrumors 65816

    arkmannj

    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    UT
  23. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2007
    #23
    i still cant figured it out...i put it in the right folder and authenticated...nothing shows up..how do i get the effect to appear in ichat or photobooth?? i do have leopard.


    please help!



    sorry im dumb :(
     
  24. macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #24
    -> copy Invisible.qtz to the compositions folder in the library
    -> move Invisible.qtz to the photo booth resources folder
    -> edit the EffectsOrdering.plist file
    -> repair permissions
    -> open photobooth and goto the 4th effects page. it will say Invisible in the bottom right square
     
  25. macrumors regular

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Location:
    Brisbane, Australia

Share This Page