IDLE problem

Discussion in 'Mac Programming' started by ekenne, Mar 9, 2009.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 9, 2009
    #1
    Hi,
    I've got a problem with Python and the IDLE app.
    Everything worked fine until I changed a keyboard shortcut (I think I added a new shortcut for "run-module" with command F5). The next time I tried to run IDLE it wouldn't start at all. It just jumps like it's going to open and then disappears.
    I deleted IDLE and downloaded it again, but I still the same problem.
    I really need help with this, anyone have any clue what I should do? :confused:

    /Erika
     
  2. macrumors member

    Joined:
    Sep 17, 2008
    #2
    Open the Console, and then IDLE. Check if the log has any error message.
     
  3. macrumors G4

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #3
    Erika-

    The problem is almost certainly IDLE's preference file is corrupt. A redownload won't fix this, but moving/deleting the offending file will. All your preferences are in your home folder -> Library -> Preferences. Look in there for a file with IDLE or idle in its name.
     
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 9, 2009
    #4
    Thank you for the help,
    I found the idle.plist file and deleted it, but it's still the same problem. What to do?
     
  5. macrumors member

    Joined:
    Sep 17, 2008
    #5
    Code:
    cd ~
    ls -al
    /* check if you have a .idlerc folder*/
    /* remove the folder */
    
     

Share This Page