Im Curious....

Discussion in 'Macintosh Computers' started by fuijin, Sep 9, 2004.

  1. macrumors newbie

    fuijin

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Location:
    KY
    #1
    how much RAM does a G5 need to run comfortably? for the single G-4's i believe its 512DDR, but dont qoute me. anyone know?
     
  2. macrumors 68030

    Duff-Man

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Location:
    Albuquerque, NM
    #2
    Duff-Man says...RAM usage has very little to do with the computer itself, it is what is running on the computer - operating system and programs - that uses the RAM. It is generally felt that 512MB is the "comfort level" or realistic minimum for running OS X whether it be on a G5 or a G4....oh yeah!
     
  3. thread starter macrumors newbie

    fuijin

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Location:
    KY
    #3
    thankyou Duff-Man for saving me.

    <edit> but then i look at ur signature and i wonder why do you have so much?
     
  4. macrumors 68030

    Duff-Man

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Location:
    Albuquerque, NM
    #4
    Duff-Man says....512MB is what most consider a comfortable *minimum* - if you are running a few memory-hungry programs then more is better.....I use Digital Performer, Reason, Arturia Moog Modular and other audio apps....more RAM allows for more audio tracks.....oh yeah!

    (and of course there is the old saying - he who dies with the most ram wins...)
     
  5. thread starter macrumors newbie

    fuijin

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Location:
    KY
    #5
    thankyou again Duff-Man
     
  6. macrumors 68000

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    afk
    #6
    And you have 2.5GB RAM on a G5 Dual 2.5Ghz!!! I couldnt recall anyone with more than 2 Gig worth of RAM. Do you use it for work? video-editing? or just for lesiure...?
     
  7. macrumors 68030

    Duff-Man

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Location:
    Albuquerque, NM
    #7
    Duff-Man says...read my post above...some ram-hungry audio apps...some other really pro users of these apps have no trouble with maxing out the G5 ram and putting in the full 8GB....oh yeah!
     
  8. macrumors 68000

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    afk
    #8
    Oops sorry, its just that in my line of work, i seldom use that much power... or should i say never. I'm just amazed.
     

Share This Page