imac 400mhz se hard drive help

Discussion in 'Macintosh Computers' started by misguided, Oct 2, 2004.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2004
    #1
    i need to replace the hard drive on my imac . can anyone give me advice on how to replace it or point me to a website that can help. how do i access the hard drive? i'm a newbie to this stuff. thanks sooo much
     
  2. macrumors 68000

    mklos

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Location:
    My house!
    #2
    Below is a link to the actual Apple Service Manual for your particular iMac. Its 11.4MB so hopefully you're not on dialup. I don't believe its very hard at all. Just remember that you can not put a huge drive in it. I don't remember the maximum size of hard drive it will recognize. Somewhere on the Apple Support page it will tell you.

    http://z1.micro.umn.edu/ucs/imac_sl.pdf
     
  3. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 1, 2004
    #3
    I replaced the hd on my iMac DV SE with a 80gb drive. I found a site online with a walkthrough. Watch the screws and good luck, it should be a snap, one hour tops. :)
     
  4. macrumors 65816

    ChrisFromCanada

    Joined:
    May 3, 2004
    Location:
    Hamilton, Ontario (CANADA)
    #4
    I just put a 40Gb Western Digital Hard Drive in one of my 400MHz iMacs It took me about 45 mins and I used this Guide to help me. It worked Great. I used Carbon Copy Cloner to clone the old Hard Drive to the new one. Also one piece of advice is be careful not to lose the screws. I would be happy to answer any other questions you have.
     
  5. macrumors 68040

    cluthz

    Joined:
    Jun 15, 2004
    Location:
    Norway
    #5
    Don't buy a drive larger than 120 GB for the iMac DV.
    Only machines after The QuickSilver G4 can handle more than 120 GB
    (its possible with older machines with proper software or a pci ata controller)
    It you get a drive larger than 120 GB your machine won't se more than ca. 128 GB of it. Any ATA 33/66/100/133 drive will work in your computer.
    (SATA or SCSI wont work)
     
  6. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2004
    #6
    imac hard drive

    put everything in fine plugged it in to do a software restore and it doesn't have a destination disc.
     

Share This Page