imac - bondi blue - fresh install not booting

Discussion in 'Mac Pro' started by nigelt, Apr 7, 2006.

  1. nigelt macrumors newbie

    Apr 6, 2006
    Ok the story so far
    iMac g3 233
    20gb harddrive (3 equal partitions)
    192mb ram

    info thingie
    rom revision $77d.45f6
    bootrom version 3.0.f2
    macOS rom version 3.6

    I upgraded the old harddrive to a "new" 20gb harddrive,
    I initalised and partitioned the harddrive
    then i set about installing os 9.01 on it it all installed fine (apart from a problem with airport?) then i rebooted and got a flashing folder and question mark,
    I rebooted using the install cd and everything appeared to be where it should on the harddrive so i set the startup disk in the control panel,

    when that didn't work i tried
    resetting the pram thing
    ----re-install the whole shooting box

    after about an hour i got grumpy and installed osX v10 on the harddrive in addition to os9, and the exact same thing happened, it installed fine but after reboot i get the flashing question mark thing

    Updating firmware has been suggested, BUT when I installed osX it didn't protest about so i assume it was OK

    Any help would be appreciated
  2. Macmadant macrumors 6502a

    Jun 4, 2005
    you are supposed to upgrage firmware to latest when, upgrading to osx, or it could reck your machine apparently
  3. nigelt thread starter macrumors newbie

    Apr 6, 2006
    I know that now

    Ok false alarm misread the harddrive jumper now its booting OK,

    How do i tell my firmware version as os9 isn't installed, well it is but it's os9.0 and i can't boot into it
  4. bigwreck macrumors newbie

    Jan 5, 2002
    8GB Max size

    Im pretty sure I had the same issue years ago. The boot partition shouldnt be bigger than 8GB.

Share This Page