imac g3 350 converting to imac g3 600

Discussion in 'PowerPC Macs' started by MacHamster68, Oct 1, 2009.

  1. macrumors 68040

    MacHamster68

    Joined:
    Sep 17, 2009
    #1
    hello is it possible to take out the board from a imac g3 600mhz
    and fit it into a imac g3 350mhz both slot loading or are there differences
    as i can get one 600 where the screen is scratched and one 350 with no scratches to the screen
     
  2. macrumors 6502a

    PurrBall

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Location:
    Indianapolis
    #2
    I've put in a board from a 400 MHz iMac to replace a 266 MHz one; worked fine.
     
  3. thread starter macrumors 68040

    MacHamster68

    Joined:
    Sep 17, 2009
    #3
    thank you , so it seems the logic boards are interchangable between the different imac g3 models without problems :)
     
  4. macrumors 6502a

    Joined:
    May 5, 2007
    #4
    Though the 600 has a vga out and the 350 does not. There's no hole in the metal shielding on the 350 for the VGA out. I can't remember if this will be a problem as it may be on a separate board or extension cable. If it's on the board you might need to do some cutting.
     
  5. thread starter macrumors 68040

    MacHamster68

    Joined:
    Sep 17, 2009
    #5
    hmmm either that or i need to swap the crt screen instead of the board i guess:eek:
     
  6. macrumors newbie

    Shankworks

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Location:
    Rhode Island, USA
    #6
    I saw a video with a cool swap where the crt screen was replaced with with a lcd. The dude put a sega dreamcast in the imac case. So, if you have the skills then you should do something like that while you are uprgrading it.

    I found a video of it:
    http://www.youtube.com/watch?v=NrwMSQP-qPg
     
  7. thread starter macrumors 68040

    MacHamster68

    Joined:
    Sep 17, 2009
    #7
    great conversion
    i use the 600 as it is the scratch is hardly visible when using the imac ,
    less visible then a dead pixel on a lcd screen

    but i plan to build a 2010 imac g3 once i figured out how to fit a mini inside and connecting the crt screen , i do want to keep the crt because a imac without crt would not be a imac any more :mad:
     
  8. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 25, 2009
    #8
    So in final

    So in final, did you just end up keeping the 600 with its motherboard and scratched screen in case? I was wondering because I just won a 600MHz board and was looking to put it in my iMac 350MHz. I read somewhere the processor heat sink might be too big for the 350 case.
     
  9. thread starter macrumors 68040

    MacHamster68

    Joined:
    Sep 17, 2009
    #9
    yes i kept the 600 like it is ..just writing here on it , you only need to cut out the vga adapter hole on the metal shielding if the hole is not there
    other then that it should be a easy swap

    by the way here is a nice website with lots of videos and info about the iMac G3
    http://imacworld.110mb.com/index.html
     

Share This Page