iMac G4 1.25ghz - Airport Card not showing up?

Discussion in 'PowerPC Macs' started by sikkinixx, Mar 31, 2012.

  1. macrumors 68020

    sikkinixx

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    2,065
    Location:
    Rocketing through the sky!
    #1
    I recently got an Airport Extreme card for my iMac which came from a working unit and all but when I install it, nothing happens. I bring up Network Preferences and it has nothing about the card. I'm a little unsure how to trouble shoot. Any advice?

    I'm running Leopard.
     
  2. macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    3,247
    Location:
    Poland
    #2
    Card came from working unit, but this does not guarantee that card itself is OK. If it doesn't show up in ASP, try:
    - reseat card and clean contacts
    - reset PRAM (won't hurt)
    - test card in another computer if possible (friends maybe?)
     
  3. macrumors 68020

    sikkinixx

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    2,065
    Location:
    Rocketing through the sky!
    #3
    thanks

    hmmm. I already did 1 and 2. 3 is out since I don't know anyone with an old mac. Well I'm ripping it apart today so I'll make sure everything looks fine inside, if not I guess I will move to a USB stick for my wifi needs.
     
  4. macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    18,174
    Location:
    Inside
    #4
    Have you tried removing the network preference file(s)? I don't remember exactly what file(s) they are. But deleting it is a good starting place to try to get the card to be seen as it would force Mac OS X to re-detect all network connections.
     

Share This Page