iMac Strawberry's ability to run Tiger?

Discussion in 'Mac Pro' started by Max on Macs, Mar 23, 2006.

  1. Max on Macs macrumors 6502

    Max on Macs

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Location:
    Milton Keynes, UK
    #1
    Hi guys,

    I want to buy an old computer for a friend who is considering switching to macs. He needs to be able to run Tiger as he needs VoiceOver. I've looked around and I could get him an iMac Strawberry with 333MHz processor and 128MB RAM but my fear is that this won't by any means run Tiger well. Anyone know?

    Thanks
     
  2. yankeefan24 macrumors 65816

    yankeefan24

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    NYC
    #2
    I believe you need at least 256 MB RAM to run Tiger. Also, i recommend getting a g4 or higher with 512-1GB RAM.

    i wouldn't put tiger NEAR one of those. just my opinion.
     
  3. rye9 macrumors 65816

    rye9

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Location:
    New York (not NYC)
    #3
    Yeah, Tiger would be horrible on that... if it even installs that is. Tiger on my iBook uses about 256MB RAM to begin with... theres no way it would run on that. :eek:
     
  4. Max on Macs thread starter macrumors 6502

    Max on Macs

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Location:
    Milton Keynes, UK
    #4
    Thank you for your services. Please accept this small gift.

    [​IMG]
    It's dead cat!!!
     
  5. Maxiseller macrumors 6502a

    Maxiseller

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Little grey, chilly island.
    #5
    Thanks for my gift...

    Although, I actually ordered the "brown all over colour" can I exchange?
     
  6. iPhil macrumors 68040

    iPhil

    #6
    To run OS X on that system you'd need this and the max OS doable on the 333Mhz system is X.3.9 aka Panther :eek:
     
  7. ahunter3 macrumors 6502

    Joined:
    Oct 15, 2003
    #7
    Well, I'm sure you can get Tiger onto it with XPostFacto. Heck, people have installed Tiger onto PowerMac 7600s! (with G3 or G4 upgrade cards in them, to be sure).

    You do need more RAM though.
     
  8. iPhil macrumors 68040

    iPhil

    #8

    I was giving him a choice do the install without any 'hack' :rolleyes:
     
  9. Max on Macs thread starter macrumors 6502

    Max on Macs

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Location:
    Milton Keynes, UK
    #9
    Hi guys,

    I've decided to just get him an iLamp :)

    Thanks
     

Share This Page