imac & Xbox Live

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by bowdeni, Mar 6, 2006.

  1. bowdeni macrumors member

    Joined:
    Sep 3, 2005
    #1
    Hi all

    I have a G5 iMac & an xbox 360. I'd like to connect my xbox to the internet so I can play on live, but I do not know how I would do this? I'm at university and my internet connection is a network. Its ethernet. Any ideas?

    Many thanks,
    Ian
     
  2. ieani macrumors 6502a

    ieani

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Location:
    the states for now
    #2
    I dont have a 360 but I am pretty sure you just plug the xbox's ethernet into your router amd then boot up and log in.
     
  3. bowdeni thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 3, 2005
    #3
    I don't have a router, since its a uni network and my connection is ethernet. That is the issue.
     
  4. ieani macrumors 6502a

    ieani

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Location:
    the states for now
    #4
    Are there any open ethernet ports on the wall where you plug your imac into? If not, you would have to unplug the imac and then plug your xbox 360 in or buy a router or switch/hub.
     
  5. bowdeni thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 3, 2005
    #5
    Afraid it isn't quite that simple. It has to go through the imac. I have to connect the PPPoE & VPN.
     
  6. ieani macrumors 6502a

    ieani

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Location:
    the states for now
    #6
    You'll have to buy a router then. I use a free xbox program that requires my xbox to go through my computer and the only way I accomplish that is through my Dlink 524. You connect xbox to router, then modem to router and then router to PC all with ethernet cables. That should work on your network. Id also suggest asking your questions here: forums.xbox-scene.com
     

Share This Page