Install .bin?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by bowens, Jul 11, 2006.

  1. bowens macrumors 6502a

    bowens

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Location:
    Trenton, FL
    #1
  2. SilentPanda Moderator emeritus

    SilentPanda

    Joined:
    Oct 8, 2002
    Location:
    The Bamboo Forest
    #2
    Stuff it should decompress it for you. Warcraft III was originally for OS 9 I believe so unless they updated the installer you'll need OS 9 or Classic under OS X I believe. Which may be problematic on your Intel Mini Core Duo. You'd be using Rosetta to emulate the PPC and Classic to emulate OS 9... although I suppose once you got it installed you might be able to apply the OS X patch but I don't think that will work on the demo.
     
  3. bowens thread starter macrumors 6502a

    bowens

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Location:
    Trenton, FL
    #3
    Thanks I'll give it a try. I just wanted to try the game out before I bought it. I know it's a few years old, but I used to love playing Warcraft II and thought III looked pretty good. And it should run well even under Rosetta since it is a few years old.
     
  4. SilentPanda Moderator emeritus

    SilentPanda

    Joined:
    Oct 8, 2002
    Location:
    The Bamboo Forest
    #4
    The problem isn't that it has to run under Rosetta. The problem is that it has to run under OS 9 or Classic. So you will be emulating the PPC chip and then another OS. Being the demo I believe that's the only way you can run it. I don't even know if OS X 10.4 for Intel has Classic. Therefore you might not be able to even launch the installer for the demo unless it's been updated for OS X.

    The full game can be updated to run under OS X and might be able to be installed natively under OS X with a patch.

    Just don't be surprised if you can't install the demo.
     
  5. bowens thread starter macrumors 6502a

    bowens

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Location:
    Trenton, FL
    #5
    Has anyone out there installed this on an Intel Mac or is there anyone who could try this and see if it works? I'm not at home right now. I'm stuck on a windows machine at work, so I can't try it until tonight.
     
  6. bowens thread starter macrumors 6502a

    bowens

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Location:
    Trenton, FL
    #6
    OK, I tried the Warcraft III demo at lunch and it worked perfect. I tried everything on medium settings and it ran flawlessly. I think it looked very good even at medium graphics so I would be happy to leave it at that. I think I'll get the full version. Anybody know where the cheapest place to buy would be. I don't really need the books that come with the battle chest but I would like WCIII and the expansion set.
     

Share This Page