Installed New Drive, Grey ? folder appears

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by dan-o-mac, Jan 11, 2007.

  1. dan-o-mac macrumors 6502a

    dan-o-mac

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Location:
    Brooklyn, NY
    #1
    Just installed A new hard drive on my MacBook. Now when I go to start up all I get is a grey folder with a question mark. I tried to startup with my tiger dvd inside holding down the C button, but the same thing happens. What should I do?
     
  2. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #2
    Hold down the option/alt key at boot. A boot drive chooser thingy should appear. Select the CD from the list of devices, once it finishes loading, and click the button with the big right arrow in it. That should get you booted from the CD.
     
  3. dan-o-mac thread starter macrumors 6502a

    dan-o-mac

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Location:
    Brooklyn, NY
  4. dan-o-mac thread starter macrumors 6502a

    dan-o-mac

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Location:
    Brooklyn, NY
    #4
    Just tried to boot in Firewire Disk Mode, and the drive doesn't show up in my brothers computer. Gonna try to reinstall in drive now.

    Update: Reinstalled the new drive, same thing happens. I put the original drive back in and everything works fine. Here is the drive I purchased.

    http://www.newegg.com/Product/CustratingReview.asp?item=N82E16822145113
     
  5. dan-o-mac thread starter macrumors 6502a

    dan-o-mac

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Location:
    Brooklyn, NY
    #5
    Turns out the drive was DOA. Just installed the new drive this morning and it works! To my pleasant surprise my MacBook no longer has the vibration issues related to stock drive. :D
     
  6. Reflow macrumors 68000

    Reflow

    Joined:
    Mar 30, 2005
    Location:
    NJ/PHL

Share This Page