Installing SDL errors

Discussion in 'Mac Programming' started by Candunc, Jul 25, 2012.

  1. Candunc, Jul 25, 2012
    Last edited: Jul 25, 2012

    macrumors member

    Joined:
    Jul 5, 2012
    Location:
    Canada
    #1
    Hello again, I am install SDL and it comes up with these errors here:

    When ./configure && make used:

    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:1168:suffix or operands invalid for `movq'
    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:1829:suffix or operands invalid for `movq'
    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:2566:suffix or operands invalid for `movq'
    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:2836:suffix or operands invalid for `movd'
    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:2934:suffix or operands invalid for `movq'
    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:3884:suffix or operands invalid for `movq'
    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:4433:suffix or operands invalid for `movq'
    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:4992:suffix or operands invalid for `movq'
    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:5207:suffix or operands invalid for `movd'
    /var/folders/rw/vp208lg11bn69s8zv0d_drtm0000gn/T//cc1Lpw4M.s:5307:suffix or operands invalid for `movq'
    make: *** [build/SDL_RLEaccel.lo] Error 1


    When ./configure --disable-assembly used:

    Undefined symbols for architecture x86_64:
    "__XGetRequest", referenced from:
    _SDL_XF86DGAInstallColormap in XF86DGA.o
    _SDL_XF86DGASetVidPage in XF86DGA.o
    _SDL_XF86DGASetViewPort in XF86DGA.o
    _SDL_XF86DGADirectVideoLL in XF86DGA.o
    _SDL_XF86DGAViewPortChanged in XF86DGA.o
    _SDL_XF86DGAQueryDirectVideo in XF86DGA.o
    _SDL_XF86DGAGetVidPage in XF86DGA.o
    ...
    ld: symbol(s) not found for architecture x86_64
    collect2: ld returned 1 exit status
    make: *** [build/libSDL.la] Error 1
    Anyone know of a fix?
     
  2. macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Location:
    Belgium
    #2

Share This Page