Intel HD4000 uses less memory than it should in Win 7

Discussion in 'MacBook Air' started by Mito, May 18, 2013.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Jun 17, 2012
    #1
    Hey guys!

    I have installed Windows 7 on Macbook Air, drivers and everything are up to date. Seems like everything is working like it should except Intel HD 4000. In the game Total War Shogun 2 it shows that iGPU is using only 243Mb instead of 512Mb (I have upgraded RAM in MBA). I have checked Intel GPU driver, eveything is set to "Performance". Please help.

    Thanks!
     
  2. macrumors newbie

    Michasss8

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Location:
    Poland
  3. Moderator emeritus

    Hellhammer

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #3
    The RAM usage is managed automatically based on the load. 512MB should just be the maximum but it can be less. See this guide for checking the max amount.
     
  4. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 17, 2012
    #4
    Great! It should be completely fine.
    Thank you very much!
     
  5. 2IS
    macrumors 68030

    Joined:
    Jan 9, 2011
    #5
    No, it doesn't. When running windows natively on a mac it runs the same as any similarly spec'd windows machine. The only differentiation is apple specific drivers for things like the track pad, hot keys, etc.
     

Share This Page