Intermittant Firewire 800 Port???

Discussion in 'MacBook Pro' started by thenewguy, Dec 8, 2006.

  1. thenewguy macrumors regular

    Joined:
    Oct 25, 2006
    #1
    So I just got a Mybook Pro, and and I connected it via Firewire 800. But there's a problem. The drive starts up, but whenever I touch the cord and push it a bit, the drive turns off. If I then pull back on the plug towards me, the drive comes back to life.

    I tried the firewire 800 cord in both directions. I assume this is a problem with my new macbook Pro? Ugh. I am so peeved. I have an apple repair center here at my school. any idea how long something like this would take to repair?

    Anyone else had a similar problem?

    Thanks all
     
  2. Scarlet Fever macrumors 68040

    Scarlet Fever

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Location:
    Bookshop!
    #2
    is the port actually lose? If it is, they will need to replace the logic board, or the board which the ports are on (not sure what the insides of a C2D MBP look like)

    Try it with a different cable, and see how you go. Sounds odd, though.
     
  3. thenewguy thread starter macrumors regular

    Joined:
    Oct 25, 2006
    #3
    Unfortunately i don't have access to another cable - FW800 isn't exactly very ubiquitous.

    I guess I'll have to bring it in.
     
  4. pkoch1 macrumors 6502a

    pkoch1

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Location:
    Boston
    #4
    Same problem

    I have the exact same problem. The port on my Powerbook G4 is not loose at all. Any ideas?
     
  5. pkoch1 macrumors 6502a

    pkoch1

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Location:
    Boston
    #5
    I'm curious as to how everything worked out. I know it was a few months ago, but my computer is still having the same problem.
     

Share This Page