Internet Connect every 30 minutes!!!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by ILoveiBooks, Nov 2, 2005.

  1. ILoveiBooks macrumors member

    Joined:
    Aug 13, 2005
    #1
    Argh!! this is starting to drive me nuts! When i'm connected via my Dial-up connection...(we still can't get DSL where I live. Yes, I know, It's sad.) But anyway, every 30 minutes when i'm connected to my dial-up, internet connect pops up and says "Would you like to Disconnect or stay Connected" and usually I want to stay connected, but I keep hitting disconnect by accident, so then I have to dial back up (the sound makes me want to die.)

    Does anyone know how to turn this "useful" feature off? If you do PLEASE tell me, i'm going to have the message again in like 7 minutes! :mad:
     
  2. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #2
    System Preferences -->
    Network -->
    Find the dial up modem section. Go to PPP options and you'll seen an option to ask every 30 mins for a connection.
     
  3. alex_ant macrumors 68020

    alex_ant

    Joined:
    Feb 5, 2002
    Location:
    All up in your bidness
    #3
    System Preferences --> Network --> Internal Modem --> Configure --> PPP --> PPP Options --> Uncheck "Prompt every 30 minutes to maintain connection"
     
  4. emw macrumors G4

    emw

    Joined:
    Aug 2, 2004
    #4
    You could always get broadband... ;)

    Here's a screen grab of what the others have been talking about. Note that it should be unchecked as shown:
     

    Attached Files:

  5. bousozoku Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #5
    Maybe not.

    You can also turn off the modem sound, if it bothers you that much.
     
  6. Aliquis macrumors regular

    Aliquis

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Location:
    Utah
  7. bousozoku Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #7
    Maybe he can't connect at all now. :eek: :D
     
  8. emw macrumors G4

    emw

    Joined:
    Aug 2, 2004
    #8
    There's always hope. Sometimes you can get broadband (cable) where DSL doesn't exist.

    Ah, hell, maybe I should just read more carefully. :eek:
     
  9. ILoveiBooks thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 13, 2005
    #9
    No, I already checked the cable company, i'm house 13388 on my road and they stop at 2...so it's a little bit away right now. Hopefully we will be getting DSL in the new year :)

    But yes, that did work...Thank you all muchly.

    P.S. - YOu can turn off the modem sound? Ohh..can someone tell me how, or is it in the same place where I just was?

    Oh! Nevermind! I found it, now I'm pleased :)
     
  10. bousozoku Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #10
    You should be looking around your system to see how it can be changed. You don't have to change anything whilst doing your exploring, though. You might find there are many things that you can do that you thought were impossible. :)
     

Share This Page