Invalid block count and poor performance

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by Joellypops, May 29, 2013.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 21, 2012
    Location:
    UK
    #1
    Hi - Can anyone help?

    Running an early 2011 13' MBP on ML. For a year - 18 months I've noticed poor performance at times, consistently slow boot (sometimes 5 minutes to usable), occasional lockups and spotlight often reindexes itself and slows the system (much more than my previous MBP), I can't see anything that triggers it. I'm also getting recurring errors in Disk Utility of 'Invalid block count', every time I'll repair the disk, but after a month of use the error will reappear. About three months ago I erased and reinstalled ML, some of my data was moved over in Time Machine but I didn't restore from it. The erase and reinstall hasn't made any difference and I'm still seeing the same issues. Hard disk SMART status appears to be fine.

    Can anyone recommend any troubleshooting steps? I'm not sure what else to do, still under Applecare and was thinking maybe the HD isn't working correctly?

    Cheers! :)
     
  2. macrumors P6

    Weaselboy

    Joined:
    Jan 23, 2005
    #2
    Do a command-r boot to recovery and run Disk Util repair from there and see if that fixes the disk errors. If the disk errors reappear after that it would point to a bad drive.
     
  3. macrumors 604

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Location:
    West Suburban Boston Ma
    #3
    the SMART status doesn't always show that a drive is going bad. Smart thing to do is let Apple take a look at since you have Applecare.
     

Share This Page