IOS 5 BACKUP on IOS 6 BETA

Discussion in 'iOS 6' started by Dima470, Jun 10, 2012.

  1. macrumors regular

    Dima470

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Location:
    West Sacramento, CA
    #1
    I am planning on getting IOS 6 beta build. I am wondering, will I be able to install an IOS 5 backup on IOS 6 beta? And will I be able to install my IOS 6 beta on legit IOS 6.0? I've done the second one but I heard people having SERIOUS issues. What do you guys think?
     
  2. macrumors 65816

    Spectrum Abuser

    Joined:
    Aug 27, 2011
    #2
    If you want all your settings, contacts, eMail accounts, SMS's and so forth erased for the comfort of a 'fresh' install then don't use a backup. Otherwise just restore from your backup.
     
  3. thread starter macrumors regular

    Dima470

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Location:
    West Sacramento, CA
    #3
    Thats not my question. Could installing a backup on a beta possibly screw things up?
     
  4. macrumors 65816

    Spectrum Abuser

    Joined:
    Aug 27, 2011
    #4
    No. If that were the case there would be no option to do so in iTunes. During the beta builds developers are asked to use a non-primary device as full restores are needed sporadically. Coming from a stable build to a beta, though, a fresh restore is not needed.
     
  5. macrumors member

    Joined:
    Jun 29, 2007
    #5
    Yes. It's a beta. All sorts of things may not work.

    And heed Apple's warnings that you can't revert to iOS 5 and shouldn't install it on your primary device.
     
  6. macrumors 65816

    Nikos

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Location:
    New York
    #6
    I stored my iOS 5 backup on the iOS 6 beta and haven't experienced any issues yet. This has been the case for every beta since iOS 4.
     
  7. macrumors regular

    Toby Ziegler

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Location:
    Gallifrey
    #7
    Uh...having downgraded to 5.1.1 from 6.0 last night and retaining everything I had prior to the upgrade, I can safely say that's not the case.
     
  8. macrumors 68020

    Joined:
    May 1, 2011
    Location:
    SF Bay Area
    #8
    Restoring any backup onto a different OS has always given me the heebie jeebies but with a beta I would avoid it at all costs.
    That said, with beta-1 anyway, you don't need to do a restore.
    Beta-1 can be installed as an update on top of iOS5 and all settings and media will remain.
     
  9. macrumors 68020

    iBreatheApple

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Location:
    Florida
    #9
    I restored from backup and everything seems flawless so far. I did have double of almost every body in my contacts at first, but realized that was because I had to turn off permissions for Facebook to my contacts as it adds every person in your friends list with an associated number to your phone.
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2012
    #10
    How did you downgrade? I shift+update .ipsw 5.1.1 but it got stuck on the continuous loading loop and I had to enter DFU mode. Lost everything. I've got a backup of ios 6 beta 4. Is it possible to load in ios 6 GM and restore from backup?
     
  11. macrumors 6502a

    Richardgm

    Joined:
    Aug 1, 2008
    #11
    I restored from backup and my apps forgot where they were. They got knocked out of their folders, too.

    I know this behaviour isn't typical, though.
     
  12. macrumors regular

    Joined:
    Nov 14, 2011
    #12
    Yeah not typical I updated to iOS 6 GM last night and restored from my 5.1.1 backup I made right before. Everything was just as I left it before the update started.
     

Share This Page